Glennis Grace op jouw feestje: Dit kost een optreden van 30 minuten!

WhatsApp Image 2023 08 07 at 175742jpg

Op 19 juni 1978 zag Glennis Grace, oftewel Glenda Batta, het levenslicht in Amsterdam. Ze staat tegenwoordig bekend als een van de toonaangevende zangeressen van Nederland.

Met haar indrukwekkende tweetaligheid heeft ze lof geoogst voor haar zangkunsten in zowel het Nederlands als het Engels. Hierdoor heeft ze niet alleen in Nederland, maar ook in de Verenigde Staten veel fans weten te bereiken.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘Het is gewoon niet leuk’

Haar muzikale carrière begon al op jonge leeftijd; toen ze slechts 11 jaar oud was, trad ze op tijdens het “Unicef Gala for Kids”. Daar werd ze geïntroduceerd door niemand minder dan Audrey Hepburn en wist ze de aandacht te trekken van niemand minder dan Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Zijn bewondering voor haar talent was zo groot dat hij haar uitnodigde om samen met hem een duet te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

In haar jongere jaren schitterde Glennis in de Soundmixshow door Whitney Houston’s “One moment in time” te zingen en als winnares te eindigen.

Koningin waardig gevoel voor Glennis Grace: Dit zijn haar bijzondere kleedkamerwensen!

Deelname aan het Nationaal Songfestival in 2005 met de ballade “My impossible dream” betekende een belangrijke stap voorwaarts in Glennis’ loopbaan, waarmee ze Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland.

Glennis Grace volledig controle kwijt: ‘voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt’

Samen met Evert Abbing werkte ze aan haar Nederlandstalige album, een nieuwe uitdaging na haar focus op Engelstalige nummers, wat resulteerde in de single “Dansen met het leven”.

Glennis Grace over het grootste verlies na Jumbo-rel: ‘vind ik het allerergst van alles’

Haar grote doorbraak kwam in november 2008 met de release van “Als Je Slaapt”, waarmee ze landelijke bekendheid verwierf dankzij de emotionele uitvoering die Wendy van Dijk raakte tijdens het programma „Life & Cooking”.

Haar carrière kreeg een nieuwe impuls met een unieke stijl die destijds door geen andere Nederlandse artiest werd vertoond.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Dit leidde tot haar erkenning in 2011 als Beste Zangeres van Nederland door onder andere Buma Stemra.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Ze behaalde ook succes in het tv-programma “Van Popster tot Operaster” met het nummer “Habanera” en werd na een vijfjarige studie aan het conservatorium geprezen als de zangeres met de beste zangstem en techniek in Nederland.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Op 20 mei 2011 bracht ze het met platina bekroonde album “One Night Only” uit, opgenomen tijdens haar eerste soloconcert, en was tevens te zien in de TROS-serie “De Beste Zangers van Nederland”.

Dit is de nieuwe vriend van zangeres Glennis Grace: ‘Hij is heel erg lief’

Bij het boeken van Glennis voor een evenement geldt een starttarief van 8500 euro voor een optreden van een half uur.

1. Dit is toch niet te betalen?!
2. Wow, wat een bedrag
3. Hier kan je niet tegenop werken
4. Dit kan ik helemaal niet betalen, jij wel?
5. Het wordt steeds gekker.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven