Glennis Grace zingen op jouw feest: De kosten voor een halfuur optreden!

WhatsApp Image 2024 05 10 at 143449jpg

Met haar roots als Glenda Batta op 19 juni 1978 in Amsterdam, heeft Glennis Grace zich stevig gevestigd als een van de vooraanstaande Nederlandse zangeressen.

Bekend om haar indrukwekkende tweetaligheid is ze actief geweest in zowel het Nederlands als Engels, waardoor ze niet alleen in Nederland maar ook in de Verenigde Staten grote bekendheid heeft vergaard.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘Het is gewoon niet leuk’

Haar muzikale reis begon vroeg; op slechts 11-jarige leeftijd trad ze op tijdens het “Unicef Gala for Kids”, waar ze gepresenteerd werd door Audrey Hepburn en opviel bij niemand minder dan Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Ze maakte zoveel indruk met haar talent, dat hij haar uitnodigde om samen met hem een duet te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

Op haar 16e schitterde Glennis in de Soundmixshow met het nummer “One moment in time” van Whitney Houston en werd ze de winnares.

Koningin waardig gevoel voor Glennis Grace: Dit zijn haar bijzondere kleedkamerwensen!

In 2005 won Glennis het Nationaal Songfestival met het lied “My impossible dream” en vertegenwoordigde ze Nederland op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland.

Glennis Grace volledig controle kwijt: ‘voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt’

Zij nam samen met Evert Abbing een Nederlandstalig album op, wat een nieuwe uitdaging was na haar focus op Engelstalige nummers. Dit resulteerde in de single “Dansen met het leven”.

Glennis Grace over het grootste verlies na Jumbo-rel: ‘vind ik het allerergst van alles’

De grote doorbraak kwam in november 2008 met haar nummer “Als Je Slaapt”, dat haar nationale bekendheid bezorgde nadat Wendy van Dijk emotioneel werd tijdens het programma „Life & Cooking” door haar optreden.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Een nieuwe fase in haar carrière brak aan met een unieke stijl destijds door geen andere Nederlandse artiest geëvenaard.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

De verandering wierp zijn vruchten af. In 2011 werd Glennis Grace door onder andere Buma Stemra erkend als de Beste Zangeres van Nederland.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Ze won ook het populaire tv-programma “Van Popster tot Operaster” met het nummer “Habanera” en werd na een vijfjarige studie aan het conservatorium geprezen als de zangeres met de beste zangstem en techniek in Nederland.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Op 20 mei 2011 bracht ze het met platina bekroonde album “One Night Only” uit, opgenomen tijdens haar eerste soloconcert. Ze was ook te zien in de TROS-serie “De Beste Zangers van Nederland”.

Dit is de nieuwe vriend van zangeres Glennis Grace: ‘Hij is heel erg lief’

Als je Glennis wilt boeken voor een evenement, is het starttarief voor een optreden van een half uur 8500 euro.

Toch lekker verdienen in dertig minuten tijd!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven