Glennis Grace komt optreden op jouw feest: Dit kost het voor een halfuur show!

WhatsApp Image 2024 05 15 at 071454 1jpg

Oorspronkelijk afkomstig uit Amsterdam, werd Glennis Grace op 19 juni 1978 geboren als Glenda Batta. Ze heeft een prominente positie verworven als een van de leidende zangeressen in Nederland.

Bekend om haar uitstekende beheersing van twee talen, heeft ze zowel in het Nederlands als in het Engels gezongen, waardoor ze niet alleen in Nederland, maar ook in de Verenigde Staten grote erkenning heeft gekregen.

Glennis Grace over verdrietige vriend Gordon: ‘Het is gewoon niet leuk’

Haar muzikale reis begon al op jonge leeftijd; op slechts 11-jarige leeftijd trad ze op tijdens het “Unicef Gala for Kids”, waar ze geïntroduceerd werd door Audrey Hepburn en de aandacht trok van die niemand minder dan Julio Iglesias.

Glennis doet onthulling over deze bekende man: ‘Hij is een soort vaderlijk figuur voor me’

Zijn bewondering voor haar talent was zo groot dat hij haar uitnodigde om samen met hem een duet te zingen tijdens zijn concerten in Ahoy.

Glennis Grace is alles behalve blij: ‘Wordt het niet tijd er iets aan te doen?!’

Glennis schitterde op 16-jarige leeftijd in de Soundmixshow, waar ze Whitney Houston’s “One moment in time” ten gehore bracht en als winnares werd uitgeroepen.

Koningin waardig gevoel voor Glennis Grace: Dit zijn haar bijzondere kleedkamerwensen!

In 2005 nam Glennis een grote stap in haar carrière door deel te nemen aan het Nationaal Songfestival met de ballade “My impossible dream”. Ze won en vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisie Songfestival in Kiev, Rusland.

Glennis Grace volledig controle kwijt: ‘voelt letterlijk alsof je geen adem krijgt’

Samen met Evert Abbing werkte ze vervolgens aan haar Nederlandstalige album, wat een nieuwe uitdaging was gezien haar eerdere focus op Engelstalige nummers. Dit resulteerde in de release van de single “Dansen met het leven”.

Glennis Grace over het grootste verlies na Jumbo-rel: ‘vind ik het allerergst van alles’

Het hoogtepunt in haar carrière kwam echter in november 2008 met de release van “Als Je Slaapt”, waarmee ze nationale bekendheid verwierf nadat Wendy van Dijk emotioneel werd door haar uitvoering tijdens het programma “Life & Cooking”.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Dit betekende een nieuwe fase in haar carrière, waarbij ze een unieke stijl bracht die destijds door geen enkele andere Nederlandse artiest werd geëvenaard.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

In 2011 werd Glennis Grace door onder andere Buma Stemra erkend als de Beste Zangeres van Nederland, een resultaat van haar positieve verandering.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Naast het winnen van “Van Popster tot Operaster” met het nummer “Habanera”, werd Glennis Grace geprezen als de zangeres met de beste zangstem en techniek in Nederland na haar vijfjarige conservatoriumstudie.

Glennis Grace dankbaar voor comeback: ‘Mensen zijn weer positief’

Haar met platina bekroonde album “One Night Only” werd uitgebracht op 20 mei 2011, opgenomen tijdens haar eerste soloconcert. Ook was ze te zien in de TROS-serie “De Beste Zangers van Nederland”.

Dit is de nieuwe vriend van zangeres Glennis Grace: ‘Hij is heel erg lief’

Het starttarief voor een optreden van een half uur door Glennis op een evenement bedraagt 8500 euro.

Collega’s die minder zuiver zingen vragen veel meer!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven