Tegenvaller voor John van den Heuvel: ‘toch wel een beetje jammer’

WhatsApp Image 2024 06 28 at 082523 5jpg

Er lijkt zich een periode van turbulentie af te spelen in de televisieloopbaan van misdaadjournalist John van den Heuvel.

Zijn bekende show ‘Ontvoerd’, die acht seizoenen lang een vast programma was op RTL 4, heeft recentelijk een overstap gemaakt naar het kleinere RTL 5.

Deze verandering heeft veel ophef veroorzaakt binnen de media-industrie. Deskundige Tina Nijkamp bespreekt de situatie in haar recentste aflevering van ‘Tina’s TV Update’.

“Het trekt niet genoeg kijkers,” legt ze de reden voor deze verandering uit. Ze voegt eraan toe: “Ja, dat is toch een kleine teleurstelling voor John.”

“Omdat RTL 4 normaal gesproken voor meer kijkers zorgt en hoe komt het dan terecht op RTL 5?”

Van den Heuvel zal moeten omgaan met een tegenslag vanwege teleurstellende kijkcijfers tijdens het vorige seizoen van zijn programma.

“Het vorige seizoen was in maart vorig jaar, in 2023, en dat scoorde toch wel heel matig. Lineair zeker niet een miljoen kijkers en het stond natuurlijk wel heel vaak tegenover Europees voetbal,” onthult Nijkamp.

Met de wijziging naar de uitzenddag op maandag op RTL 5, heeft John misschien een betere kans om zijn publiek terug te winnen, zonder concurrentie van sportevenementen.

De vraag blijft echter of terugkeer naar het grotere RTL 4 nog een mogelijkheid is voor Van den Heuvel.


Nijkamp uit zijn twijfels: “Je merkt dat RTL 5 meer en meer de rol van het oude SBS 6 op zich neemt door ruigere programma’s.”


De overgang naar RTL 5, waar ook andere intense shows zoals ‘Five Days Inside’ thuishoren, wijst op een trend waarin RTL 4 zich meer lijkt te focussen op luchtig amusement en datingprogramma’s.


1. Dit heeft redelijk wat discussie veroorzaakt in de media-industrie.
2. John maakt een turbulente periode door.
3. Voor John is dit best wel vervelend…
4. Dit moet voor hem echt een grote tegenvaller zijn…
5. Voor hem is dit heel jammer.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven