Kom niet meer bij van het lachen: De meest hilarische bloopers op de set van GTST!

WhatsApp Image 2024 04 12 at 162559 3jpg

Goede Tijden Slechte Tijden is de meest beroemde soapserie in Nederland.

Heb je je ooit afgevraagd waarom we zo’n dagelijkse dramaserie een ‘soap’ noemen en wat zeep daarmee te maken heeft?

De soapseries zijn overgewaaid uit de Verenigde Staten, waar ze bekend staan als soap opera’s.

In de jaren dertig van de vorige eeuw werd de eerste soap op de radio uitgezonden, niet op televisie.

De Amerikaanse zeepfabrikant Procter & Gamble kocht dagelijks vijftien minuten zendtijd om zeepproducten bij een breed publiek te promoten.

Vanaf de jaren vijftig begonnen de eerste soapseries ook op televisie te verschijnen, met langere afleveringen van ongeveer dertig minuten.

Vaak waren zeepfabrikanten de grootste sponsors. In 1956 werden bekende soapseries zoals As the World Turns en The Edge of Night, beide geproduceerd door Procter & Gamble, voor het eerst op televisie uitgezonden.

Maar het bedrijf produceerde niet alleen deze twee series; halverwege de jaren vijftig waren er maar liefst dertien Procter & Gamble-soaps.

In de jaren negentig bracht Joop van den Ende de soap naar Nederland.

De eerste aflevering van de Nederlandse versie van de soap, Goede Tijden Slechte Tijden, werd uitgezonden op RTL4 op 1 oktober 1990.

In tegenstelling tot de Amerikaanse uitzendschema’s, werden de Nederlandse soaps meestal niet in de namiddag uitgezonden.Aan het begin van de avond werd de serie in Nederland uitgezonden.

Hoewel GTST in Nederland niet direct werd geproduceerd door een zeepfabrikant, werd het toch beschouwd als een echte soapserie.

De serie draait om de belevenissen van de inwoners van het fictieve plaatsje Meerdijk en trok op het hoogtepunt dagelijks ruim twee miljoen kijkers.

Tijdens de opnames gaat er wel eens wat fout en dus is er een archief vol met hilarische bloopers.

Het is altijd leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen dus geniet van de bloopers in onderstaande video!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven