Bekend bedrijf met grappige teksten op producten gaat failliet

recht 1jpg

Een bekend bedrijf met producten zoals T-shirts, mokken en ballonnen met grappige teksten, Rumag genaamd, is failliet gegaan.

Er zijn geen specifieke cijfers bekend over de recente prestaties van het bedrijf, maar uit gegevens van 2022 blijkt dat er aanzienlijke verliezen waren.

Rumag bracht producten op de markt zoals mokken met teksten als ‘Niet.mijn.probleem’, deurmatten met ‘Rot.op’, en ovenwanten met ‘Aangebrande.tengels’.

Alle producten hadden de opvallende punt tussen de woorden. Opgericht in 2016, was het bedrijf actief in het ontwerpen, produceren en verkopen van diverse kledingaccessoires, zowel online als offline.

Ondanks het brede assortiment, waaronder T-shirts, hoodies, sweaters en huispakken in oranje voor het aankomende EK voetbal, boekte Rumag geen financieel succes.

De rechtbank in Amsterdam heeft gisteren het faillissement van het bedrijf uitgesproken. De laatst gepubliceerde gegevens bij de Kamer van Koophandel zijn van enige tijd terug.

Uit rapporten van eind december 2022 komt naar voren dat er bijna 1,3 miljoen euro verlies is geleden.

Het eigen vermogen van Rumag was eind 2021 al negatief en is verder verslechterd tot min 1,7 miljoen euro aan het einde van 2022, wat de financiële problemen van het bedrijf onderstreept.

Financieel directeur David van Oosten Slingelandt van het inmiddels failliete moederbedrijf Just Another Media heeft geen commentaar gegeven.

Curator Charlotte de Haan, die samen met Sylvain Saris het faillissement van Rumag afhandelt, heeft aangegeven dat er momenteel weinig details bekend zijn.

Zij meldde dat het onderzoek nog in de inventarisatiefase zit en dat er wordt gekeken naar mogelijkheden voor een doorstart. Verschillende partijen hebben interesse getoond, maar concrete aantallen zijn nog niet bekend.

De redenen voor het faillissement worden momenteel onderzocht en het is nog onduidelijk of de situatie in 2023 verbeterd is ten opzichte van 2022.

Vol optimisme toonde het bestuur van Rumag in de jaarrekening over 2022 hun afhankelijkheid van financiering. “De continuïteit van de vennootschap hangt in hoge mate af van de bereidheid van de groepsmaatschappijen/aandeelhouders om deze financiering te continueren en aan te vullen.”

”Er zijn inmiddels concrete toezeggingen hierover gedaan,” zo stond te lezen. Ondanks deze toezeggingen is het helaas misgegaan voor Rumag.

1. In het programma van Lubach vier jaar geleden werd de focus al op het bedrijf gelegd.
2. Het bleek dat veel van hun teksten waren gekopieerd van internet en social media.
3. Bijna iedereen is bekend met dit bedrijf.
4. Op social media behoorden ze tot de top in ons land.
5. Toch jammer dat het zo is gelopen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven