75-jarige man in rolstoel beroofd in Breda op zaterdagmiddag

oudje 1jpg

Op een kalme zaterdagmiddag in Breda werd een 75-jarige man in een rolstoel het doelwit van een brutale beroving.

Toen hij langs de Langendijk reed, benaderde een jongeman hem met een simpele vraag over de tijd dichtbij het Dr. Struykenplein.

Nadat ze kort hadden gesproken, gingen ze ieder hun eigen weg, of zo leek het.

Maar kort daarna voelde de oudere man plotseling twee handen rond zijn nek die zijn twee gouden kettingen stevig vastgrepen en wegrukten.

De dader, een jongeman, maakte zich snel uit de voeten en rende vervolgens in de richting van de Jacob Catsingel.

Het incident, dat plaatsvond terwijl het slachtoffer onderweg was om bloemen te kopen voor Moederdag, liet hem erg geschrokken achter. De politie meldt dat de man striemen op zijn nek heeft overgehouden aan de aanval.

Een omschrijving van de verdachte is dat het een jonge man betreft, ongeveer 17 à 18 jaar oud, met een lengte van ongeveer 1.80 meter, Noord-Afrikaans uiterlijk, zwart haar en een gladgeschoren gezicht.

Op het moment van de beroving droeg hij een zwarte spijkerbroek en een gestreept T-shirt. De plaatselijke politie vraagt iedereen met meer informatie om dit te melden, in de hoop de dader snel op te kunnen sporen en het slachtoffer gerechtigheid te kunnen bieden.

Verschrikkelijk! Hier vindt u het signalement van de verdachte:

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven