Jim Bakkum is er helemaal klaar mee: ‘Heb ik een ontiegelijke hekel aan’

WhatsApp Image 2024 04 07 at 170736 1jpg

Nederlands zanger en acteur Jim Bakkum heeft zijn begeerte gericht op een minder gebruikelijke rol in de film- of televisiewereld.

In een recente aflevering van de interviewpodcast PodBast heeft de voormalige Idols-deelnemer onthuld dat hij geïnteresseerd is in het spelen van een ‘freaky stalker’ of een rol in een ‘mooie dramafilm’.

“Ik zou heel graag een rol spelen in een mooie dramafilm. Of een rol zoals die van Penn Badgley in de serie You.”

“Een soort freaky stalker, maar dan niet iemand die je heel theatraal eng hoeft te spelen,” deelde Bakkum mee in de podcast. “Ik wil gewoon dingen spelen die ik nog niet eerder heb gespeeld.”

Bakkum heeft zijn frustratie geuit over typecasting in de Nederlandse entertainmentindustrie, waarbij acteurs vaak in bepaalde hokjes worden geplaatst.

“Ik heb zo’n ontiegelijke hekel aan hokjesdenken,” verklaarde hij. “Daarom baal ik er zo van dat er in ons vak vaak aan typecasting wordt gedaan.”

“Zo van: jij zit in dat hokje, en jij daar. Gooi het allemaal door elkaar en kijk wat eruit komt!”

Het nieuws over Bakkums huwelijksleven met Bettina Holwerda, waarbij zijn vrouw onthulde dat ze niet langer samen slapen, zorgde eerder voor enige opschudding.

Niettemin nam Bakkum aan het einde van de podcast de tijd om dit te verduidelijken. “M’n vrouw en ik slapen ook weer bij elkaar,” grapte hij.

Hij legde uit dat zijn drukke schema met de voorstelling Showmeister hem vaak laat thuisbracht, waardoor hij uit praktische overwegingen op het logeerbed sliep om zijn vrouw niet te storen.

“Dus dat is het hele simpele verhaal. Maar misschien zijn we daar iets te openhartig over,” concludeerde Bakkum.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven