Johan Derksen geeft duidelijke mening over Ali B: ‘Denkt dat hij erg geliefd is’

WhatsApp Image 2024 06 17 at 085637jpeg

Bij beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen een bekende Nederlandse persoon, staat Johan Derksen bekend om zijn uitgesproken standpunten.

In het geval van Ali B, die beschuldigd wordt van verkrachting en aanranding door meerdere personen, waaronder Ellen ten Damme, heeft Johan Derksen zijn positie helder verwoord.

Ondanks dat Ten Damme geen aangifte heeft gedaan, is haar getuigenis meegenomen in de aanklacht die op 12 juni 2024 in de rechtbank van Haarlem is behandeld door het Openbaar Ministerie. Op 14 juni heeft het OM een gevangenisstraf van drie jaar geëist.

Toen hem gevraagd werd naar zijn standpunt over deze kwestie, heeft Johan Derksen kritische woorden geuit: “Nou, kijk… Ik heb vaak geprobeerd om mensen die gecanceld zijn te verdedigen, ook collega’s.”

Johan Derksen over zijn afwezigheid:

Volledig betrokken bij de zaak van Ali is Johan Derksen van mening dat het niet meer te verdedigen is: “Die heeft zijn eigen carrière volledig vernietigd…”

Johan Derksen geeft echter enig advies aan Ali: “Ik vind wel dat er sprake is van trial by media. Daar wordt wel eens laatdunkend over gedaan.”

Johan Derksen haalt uit naar deze bekende Nederlander: ‘dan ben je niet goed bij je hoofd’

“Maar Ali zijn kinderen en vrouw kunnen de eerste vijf jaar niet naar de supermarkt. Als ik zou mogen kiezen tussen die drie jaar gevangenisstraf of een column van Angela de Jong, dan pak ik die drie jaar.”

Bron klapt uit de school over Ali B en Breghje: Vreemd gedrag op luchthaven en in vliegtuig!

Ondanks zijn kritiek verdedigt Johan Derksen Ali enigszins: “Nee, er is weinig hoop voor die jongen.”

“Hij meent dat hij enorm geliefd is, maar bijna alle Nederlanders vinden hem uiterst vervelend.”

“Hij dacht met zijn elegantie soelaas te vinden, echter voor sommige zaken is er geen oplossing meer… Ik ben van mening dat Ali gestraft moet worden, al heeft hij reeds een aanzienlijke periode van zijn straf uitgezeten.”

1. Johan zoals we hem kennen!
2. Hij laat even goed weten hoe hij over de kwestie denkt!
3. Volgens Johan valt deze jongen niet meer te redden
4. Johan Derksen ventileert even zijn ongezouten mening!
5. Hij heeft niets positiefs te melden over de rapper!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven