Joost Klein verdient goed geld: Dit grote bedrag kost een uur optreden!

joost 1 1jpg

Na zijn diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival is Joost Klein een veelbesproken figuur. Wat is het prijskaartje voor een uur optreden van Joost Klein?

Joost Klein zou dit jaar Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival met het nummer “Europapa.”

Met zijn live optreden in de tweede halve finale bevestigde hij zijn positie als favoriet voor de overwinning.

De zaal in Malmö was laaiend enthousiast en Klein verdiende moeiteloos zijn finaleplaats. De vreugde was echter van korte duur, want de diskwalificatie volgde al snel.

De 26-jarige artiest uit Friesland kan echter ook positieve gevolgen uit de situatie halen, ondanks de teleurstelling van zijn diskwalificatie.

Nadat zijn volgersaantal op Instagram binnen een dag van 600.000 naar bijna 2 miljoen groeide, werd zijn nummer “Europapa” een internationale hit. Ook zijn gage heeft geprofiteerd van de rel.

Voor een uur optreden vraagt de zanger, wat vraagt de zanger eigenlijk? Voorafgaand aan zijn deelname aan het Songfestival had Klein al een aanzienlijke, voornamelijk jonge doelgroep.

Met zijn eerdere succes in Nederland en Duitsland met het nummer “Friesenjung”, rekent Klein voor een optreden van 45 minuten tot een uur minimaal € 50.000. Dit maakt hem een van de duurste artiesten van Nederland om te boeken.

Dit bedrag is aanzienlijk hoger dan de gage van Engelbewaarder-zanger Marco Schuitmaker en zelfs meer dan Suzan & Freek.

Wow wat een bedrag zeg! Hoeven geen medelijden te hebben met Joost Klein!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven