Joost Klein praat eindelijk: ‘Je krijgt me niet klein’

WhatsApp Image 2024 05 20 at 132612jpg

Op zondagavond maakte Joost Klein zijn eerste publieke verschijning sinds zijn diskwalificatie van het Eurovisie Songfestival. Tijdens het Freshtival in Enschede bedankte hij het aanwezige publiek met de woorden “voor jullie liefde.”


De show opende Klein met een verkorte hardstyleremix van zijn Songfestival-nummer “Europapa.” “Ik ben nu een internationale artiest, ik houd van jullie allemaal,” verkondigde hij aan het begin van zijn optreden.


Gedurende de show zweeg Klein over zijn diskwalificatie. “Ik weet dat iedereen wacht tot ik een fout maak, maar ik lach gewoon,” verklaarde hij aan het einde van zijn optreden.


“Mijn naam is Klein en je kunt me niet klein krijgen, ouwe,” liet Klein weten, terwijl hij zich overweldigd toonde door de enthousiaste menigte.


Terwijl het publiek juichte, klapte en floot, hield hij een moment stilte. “Bedankt voor jullie liefde,” sprak hij tot zijn fans, “we hebben meer liefde nodig.”

In zijn social media bericht tijdens het optreden brak Klein de stilte met de boodschap “Love always wins” (liefde overwint altijd) vergezeld van een blauw hartje.

Terwijl hij meerdere korte remixversies van “Europapa” liet horen, vertolkte hij het volledige nummer niet.

Hij bracht echter wel nummers als “Friesenjung,” “Droom Groot” en “Wachtmuziek” ten gehore, en voegde drie nieuwe nummers toe.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

De locatie waar Klein optrad, was al 45 minuten voor aanvang van zijn show volledig gevuld. Onze verslaggever ter plaatse meldde dat het gebied rondom het podium was afgeschermd met hekken en beveiligers.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Er kon ongeveer een capaciteit van achtduizend mensen bij het podium herbergen, terwijl het totale aantal bezoekers van het festival rond de 30.000 lag.


Om de grote drukte te reguleren, zijn er hekken geplaatst nabij de tent die werden gesloten rond 21.00 uur. Daarnaast hield de organisatie via drones vanuit de lucht toezicht op de menigte.


1. Eindelijk doorbreekt hij de stilte, werd tijd.
2. Joost heeft uiteindelijk toch meer gezegd dan verwacht.
3. Dit zei hij aan het begin en aan het eind van zijn optreden:
4. Zijn diskwalificatie heeft hem nu al veel opgeleverd!
5. Joost lacht het hardst van allemaal!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven