Zweedse politie denkt dat Joost Klein aangeklaagd zal worden: ‘Het ziet er goed uit’

joost 1 1jpg

Er zijn sterke aanwijzingen van de Zweedse politie dat het Openbaar Ministerie van Zweden van plan is om Joost Klein (26) te vervolgen.

Dit volgt op een onderzoek naar een incident achter de schermen van het Eurovisiesongfestival, waarbij Klein naar verluidt betrokken was bij een confrontatie met een cameravrouw.

Emil Andersson, het hoofd van het onderzoeksteam van de politie in Malmö, heeft aan de Zweedse omroep SVT gemeld dat de kans op vervolging aanzienlijk is.

“De vooruitzichten zijn gunstig en we verwachten hoogstwaarschijnlijk een aanklacht”, meldde Andersson. Het ANP heeft echter geen bevestiging ontvangen van een woordvoerder van de Zweedse politie.

Hoewel het dossier nog niet is overgedragen aan het Openbaar Ministerie, wordt verwacht dat dit begin juni zal gebeuren.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

“Een zaak zoals die van Klein duurt normaal gesproken zes tot acht weken, maar er is nu sprake van een versnelde juridische procedure door sterk bewijsmateriaal en de aard van het misdrijf,” aldus Andersson.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Klein heeft nu al een voorlopige datum gekregen voor de behandeling van zijn zaak, terwijl het management van Joost Klein nog niet bereikbaar was voor commentaar.


De klacht tegen Klein is ontstaan na een incident op het Eurovisiesongfestival, waar een medewerkster hem beschuldigde van een bedreigende beweging omdat ze hem filmde tegen de afspraken in.


Na het politieonderzoek heeft de European Broadcasting Union (EBU), de organisator van het songfestival, besloten Klein te diskwalificeren voor de finale. Tot nu toe heeft Klein nog niet inhoudelijk gereageerd op de situatie.


Joost heeft al een datum ontvangen voor de behandeling van zijn zaak!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven