Ernstig ongeluk met KLM vliegtuig op Schiphol: Passagiers waren getuigen

klmjpg

Een man is vanmiddag op luchthaven Schiphol omgekomen nadat hij in een draaiende vliegtuigmotor terechtkwam.

De Koninklijke Marechaussee (KMAR) heeft via social media laten weten over het incident. Het is nog niet bekend of het slachtoffer een passagier of een medewerker was maar er wordt gesuggereerd dat het om een medewerker ging.

Het tragische incident vond plaats tijdens de pushback, het moment waarop het vliegtuig gereed was voor vertrek.

De persoon kwam in contact met een van de draaiende motoren en heeft dit niet overleefd. Schiphol heeft laten weten dat er vandaag een verschrikkelijk voorval heeft plaatsgevonden waarbij een persoon in een vliegtuigmotor terechtkwam.

“Onze gedachten zijn bij de nabestaanden, en we hebben zorg voor de passagiers en collega’s die dit hebben waargenomen.”


Volgens een medewerker van het vliegtuig zou iemand tijdens de veiligheidsinstructies ‘in de motor zijn gesprongen’.


Videobeelden laten zien dat het incident plaatsvond bij een vliegtuig van KLM, gepaard met een luide knal gevolgd door rookontwikkeling.


Ooggetuigen onder de passagiers hebben het incident van nabij meegemaakt, voordat ze werden geëvacueerd en opgevangen.


Naar aanleiding van het incident zal de Onderzoeksraad voor Veiligheid een uitgebreid onderzoek starten om de omstandigheden en oorzaak te achterhalen.

Een woordvoerder van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft gemeld dat ondanks de ernst van het ongeval, er geen verstoringen zijn opgetreden bij andere vluchten in termen van vertraging.

1. Verschrikkelijk, sterkte voor alle betrokkenen
2. Wat afschuwelijk!
3. Wat een drama. Sterkte voor alle betrokkenen
4. Hoe kan dit in hemelsnaam gebeuren.
5. Wat erg! Passagiers en medewerkers hebben het zien gebeuren

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven