Loiza Lamers confronteert Johan Derksen op directe wijze!

WhatsApp Image 2024 05 16 at 141515 2jpg

In haar debuut bij Vandaag Inside stond Loiza Lamers oog in oog met Johan Derksen voor een onverschrokken gesprek.


In zijn bekende stijl bracht Derksen deze week de vraag naar voren of Nikkie de Jager een ‘man of vrouw’ is, waarbij hij zichzelf corrigeerde door ‘zij’ te zeggen.

Johan Derksen over zijn afwezigheid:

Lamers wees erop dat zowel René van der Gijp als Johan in werkelijkheid zeer attent zijn: “Dat vind ik dan zo jammer.”


‘Achter de schermen zijn jullie zo lief, maar gisterenavond noemde je Nikkie een ‘jongetje’. Daarna corrigeerde je jezelf naar ‘zij’, dus ik denk: je doet het expres.”


Johan stotterde: “Ja, nee, nee, nee, maar: ik ben daar niet zo goed in.” Lamers reageerde scherp: “Ja, maar hoeveel jaren ben je er al niet zo goed in?”

“Ik kan het ook niet meer bijhouden. Je hebt ook dat meisje of die jongen of…” Johan antwoordde op Lamers’ opmerking: “Nee, we zeggen meisje, helemaal als ik er ben.”

Johan Derksen haalt uit naar deze bekende Nederlander: 'dan ben je niet goed bij je hoofd'

Toen het gesprek ging over Raven van Dorst, die zich niet als man of vrouw identificeert, zei Johan: “Dan weet ik ook niet wat ik moet zeggen.”

Johan Derksen haalt snoeihard uit naar Gordon: 'Je hebt nichten en valse nichten'

Lamers reageerde streng met: “Ja, maar als ík niet weet wat ik moet zeggen, dan lees ik me óf in of ik denk: ik brand m’n handen er niet aan.”

Johan gaf toe: “Jawel, maar ik ben, met alle respect, in jullie branche ook niet zo geïnteresseerd om me daarin te verdiepen.”


Uit een gesprek bleek de gevoelige kant van Johan: “Het gaat maar om één ding: of je kind gelukkig is. En de rest speelt geen enkele rol.” Lamers leek opgetogen: “Nou, dat vind ik waanzinnig. Dankjewel. Dat vind ik fijn om te horen.”


De afsluiting van het gesprek luidde: “Uiteindelijk zijn we allemaal mens. Soms is het gewoon net iets te hard en vind ik het een beetje makkelijk scoren.”


Johan Derksen had de verkeerde tegenover zich!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven