Manuela Kemp vertelt over moeilijke tijd: ‘Daarom besloot ik gas terug te nemen’

mk 1jpg

Manuëla Kemp verdween plotseling twee jaar geleden uit de schijnwerpers. Tijdens het radioprogramma De MAX begon ze onverwacht onsamenhangend te praten, wat leidde tot speculaties over haar toestand.

Na een periode van stilte geeft Manuëla eindelijk inzicht in een interview met de VARA-gids.

Wat lag ten grondslag aan haar afwezigheid en hoe gaat het nu met haar? Manuëla onthult dat het afgelopen jaar zwaar was door gezondheidskwesties.

“Het afgelopen jaar was behoorlijk zwaar. Epilepsie speelde me parten, iets waar ik als kind al mee worstelde. Het is teruggekomen, erg vervelend. Gelukkig ben ik nu goed ingesteld met medicatie,” vertelt ze.

Naast epilepsie worstelde ze ook met andere gezondheidsperikelen. “Er speelden nog andere zaken. Ik heb een ingrijpende rugoperatie ondergaan en kreeg opnieuw last van mijn rug,” verklaart ze.

De gezondheidsproblemen van Manuëla kwamen niet onverwacht.

Ze onthult dat gedurende haar lange loopbaan ze vaak over haar eigen grenzen is gegaan.


“Als je 40 jaar aan het werk bent, ren je jezelf voorbij. Op dat moment heb je het zo druk dat je niet merkt dat het niet goed gaat,” deelt ze met ons.


De combinatie van lichamelijke ongemakken en de drukte resulteerde uiteindelijk in een wake-up call. “Vorig jaar ben ik totaal uitgeput geraakt en heb ik een grondige check-up ondergaan,” vervolgt ze.


“Daarna nam ik het besluit om dingen anders aan te pakken en het kalmer aan te doen.” Na haar keuze om het rustiger aan te doen, heeft Manuëla haar levensstijl herzien.


Ze heeft haar passie voor zwemmen herontdekt, wat niet alleen haar fysieke gesteldheid heeft verbeterd, maar ook een positief effect heeft gehad op haar mentale welzijn.


”Voor haar is het van groot belang dat ze goed voor zichzelf zorgt,” wordt opgemerkt. Manuëla heeft haar focus verlegd naar activiteiten die haar vreugde brengen.


In haar vrije tijd doet ze aan het ontwerpen en vervaardigen van items, van juwelen tot lampen. Deze creatieve activiteiten geven haar hernieuwde inspiratie en voldoening.


“De focus ligt op mijn oude liefde: het creëren en vervaardigen van diverse items, zoals juwelen en lampen,” deelt ze vol enthousiasme.


Ondanks een lange en succesvolle loopbaan in de media, heeft Manuëla geen spijt van haar keuze om een stap terug te doen.


“Na 40 jaar voelde het goed om te stoppen, maar ik heb er altijd van genoten. Vooral het werken in teamverband,” blikt ze terug.


Door afstand te nemen van de radio en televisie heeft ze de rust gevonden die nodig was voor herstel en nieuwe projecten.


1. Haar keuze om uit de schijnwerpers te stappen, onthuld.
2. Een diepgaande en intense periode.
3. Ze deelt nu haar verhaal openlijk.
4. Een behoorlijk ingrijpende situatie.
5. Redenen waarom er geen andere weg was dan een stap terug te zetten.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven