Mariska openhartig over moeilijke momenten: ‘Alles me even te veel is’

WhatsApp Image 2024 03 26 at 110008 3jpg

Mariska Bauer heeft na haar herseninfarct in 2022 aanzienlijke hersenbeschadiging opgelopen.

In een recent interview met LINDA. deelt de vrouw van Frans Bauer openhartig hoe het nu met haar gaat.

Na haar herstel werd Mariska ambassadrice van de Hersenstichting en heeft ze de campagne “Samen Voor Begrip” ondersteund.

Mariska benadrukt het belang van begrip voor mensen met onzichtbare beperkingen:

“Je kunt het aan de buitenkant niet zien. Ik ben er zelf relatief goed vanaf gekomen, maar ook ik heb blijvende gevolgen die niet direct zichtbaar zijn.” Mariska legt uit:

“Ik heb een hersenbeschadiging en daar moet ik mee leren leven. Soms kan ik bijvoorbeeld niet goed uit mijn woorden komen, dat is een van de gevolgen.”

Ze deelt ook hoe ze soms overprikkeld raakt: “Het is moeilijk om het woord ‘overprikkeld’ te gebruiken, omdat mensen die geen aandoening hebben dit ook vaak doen.”

“Vroeger kwam dit woord niet voor in mijn woordenboek, ondanks dat ik vier kinderen heb en een druk huishouden.”

Na haar herseninfarct is Mariska anders gaan kijken naar het leven en hecht ze waarde aan andere dingen.

Als afleiding is ze steeds meer bezig met koken: “Voor mijn herseninfarct dacht ik altijd: als de jongens oud genoeg zijn om voor zichzelf te zorgen, ga ik iets voor mezelf doen.”

“Dat lukt nu waarschijnlijk niet meer, maar toen bedacht ik opeens: ik ga kookvideo’s maken! Niet super professioneel, maar gewoon leuk. Even iets anders dan thuis.”

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven