Max Verstappen geeft eindelijk duidelijkheid over vertrek!

WhatsApp Image 2024 05 03 at 115445 1jpg

In de wereld van de Formule 1 zijn er veel ontwikkelingen gaande met aanhoudende speculaties dat Max Verstappen mogelijk Red Bull Racing zou verlaten om over te stappen naar Mercedes.


Volgens The Sun is Mercedes bereid Verstappen een astronomisch bedrag van 128 miljoen pond per jaar te bieden, aanzienlijk hoger dan zijn huidige salaris van ongeveer 55 miljoen euro bij Red Bull.


Speculaties worden aangewakkerd door interne veranderingen binnen Red Bull. De mogelijke vertrek van Adrian Newey, een sleutelfiguur in het team, voedt de onrust.


Newey, bekend om zijn essentiële rol in het succes van het team, heeft een gewijzigde functie gekregen binnen de organisatie.


Max Verstappen reflecteerde hierop: “Toen Adrian begon bij Red Bull was hij enorm belangrijk voor het succes dat ze hadden, maar met de jaren is zijn rol veranderd.”


“Ik denk dat veel mensen niet begrijpen wat hij daadwerkelijk deed. Ik zal niet zeggen dat hij niets meer deed, maar zijn rol is wel veranderd.”


“Er zijn veel goede mensen bij het team gekomen die de hele technische afdeling sterker hebben gemaakt.”


“Ik had natuurlijk liever gehad dat Adrian was gebleven omdat je altijd op zijn ervaring kunt vertrouwen, en bovendien is hij een geweldig persoon om mee te sparren.”


Ondanks de geruchten benadrukt Verstappen dat de situatie binnen het team niet zo chaotisch is als wordt gesuggereerd.


“Voor de buitenwereld lijkt dit nieuws misschien heel dramatisch, maar als je weet wat er daadwerkelijk binnen het team gebeurt, dan is het niet zo dramatisch als dat het lijkt.”


“In de pers maken mensen er hele verhalen van, ook omdat ze niet weten hoe de rollen binnen het team precies zijn.”


De discussies over de toekomst van Max Verstappen worden binnenkort nog concreter.


Zijn vader, Jos Verstappen, en manager, Raymond Vermeulen, zijn van plan om te overleggen met de drie eigenaren van Mercedes, inclusief teambaas Toto Wolff, wat mogelijk meer duidelijkheid zal geven over de toekomst van de jonge coureur in de sport.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven