Twee spannende dagen voor weermensen: Popcornbuien, gele waarschuwing en veel regen!

re 1jpg

In het noorden en westen van het land worden vandaag pittige buien voorspeld door meteoroloog Thijs Smink van Buienradar.

Code geel is afgegeven door het KNMI voor deze regio’s, en morgen geldt dit voor het zuiden en midden van Nederland.

Popcornbuien, die plotseling ontstaan, zullen zich voordoen. Deze buien zijn lastig te voorspellen.

“Als ze ontstaan boven je, kun je regen, onweer, kleine hagel van een halve tot een centimeter en windstoten van ongeveer 60 kilometer per uur verwachten,” legt Smink uit.

Vandaag zal de temperatuur stijgen tot ongeveer 21 graden. Morgen belooft een boeiende dag te worden voor meteorologen, volgens Smink.

De dag zal benauwd beginnen door vochtige, warme lucht uit het oosten, met temperaturen oplopend tot zo’n 24 graden.


Verwacht wordt dat buien in de middag en avond vanuit het zuiden over het land zullen trekken, beginnend in Limburg en verder naar het noorden in de nacht.


“Morgenavond is er waarschijnlijk plaatselijk wateroverlast,” waarschuwt Smink. “Er valt regen, onweer, hagel en windstoten van 60 kilometer per uur, maar dan allemaal wat intenser dan vandaag.”


Er wordt voorspeld dat de buien langer zullen aanhouden en er plaatselijk zo’n 40 millimeter regen kan vallen. “Dat is veel, aangezien gemiddeld in de hele maand mei zo’n 55 millimeter valt.”


“In het noorden was het tot nu toe vrij droog, maar op sommige plekken in het zuiden is al 110 tot 120 millimeter gevallen. De kans op wateroverlast is daar het grootst omdat de grond al verzadigd is.”


Smink verwacht woensdag een grijze en frissere dag met mogelijk nog enige tijd regen. Echter, donderdag zal de zon af en toe schijnen en wordt het ongeveer 20 graden.


1. Dit voorspelt weinig goeds
2. Deze regio’s gaan het zwaar krijgen
3. Belangrijk om rekening mee te houden
4. Vooral morgen wordt het interessant
5. Laten we hopen dat het ons land overslaat

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven