Moeder boos op grootouders omdat ze niet willen helpen oppassen: ‘Ze moeten hem ondersteunen’

gojpg

Op dit moment circuleert er op TikTok een opvallende video van Rachel, bekend als @rachonlife, die voor de nodige discussie zorgt.

In haar video spreekt Rachel zich fel uit over grootouders die graag pronken met hun kleinkinderen, maar zelden bereid zijn om op te passen.

Tegelijkertijd prijst ze grootouders die actief betrokken zijn bij het leven van hun kleinkinderen. Rachel, bekend om haar directe mening, richt haar kritiek op grootouders die opscheppen over hun kleinkinderen maar niet de moeite nemen om echt deel te nemen aan hun leven.

Ze zegt: “Ik wil het hebben over grootouders die zich zouden moeten schamen omdat ze geen tijd willen doorbrengen met hun kleinkinderen, omdat ze denken dat het niet hun taak is.”

Rachel benadrukt dat haar kritiek gericht is op grootouders die klagen over het missen van hun kleinkinderen, maar zelf nooit initiatief tonen om hen te bezoeken.

“Er wordt gesproken over grootouders die hun kleinkinderen missen, maar niet op bezoek gaan. Anderen roemen zichzelf als fantastische grootouders, zonder dit in de praktijk te brengen.”

Rachel benadrukt op haar online platform het belang van betrokkenheid van grootouders in het leven van hun kleinkinderen.

“Een grootouder zijn is een rol die je serieus moet nemen. Je bent meer dan een oppas of vriend, je bent een essentieel onderdeel in het leven van je kleinkinderen.”

Rachel deelt haar waardering voor de goed georganiseerde aanwezigheid van haar schoonouders: “In ons geval gaan mijn man en ik elke maandag naar therapie.”

”Het gebeurt vaak dat mijn schoonouders naar ons huis komen, de kinderen naar bed brengen, en wanneer we terug zijn, zijn ze al vertrokken.”

Rachel benadrukt de waarde van de steun van grootouders: “Ze begrijpen de behoefte aan hulp van hun zoon, mijn man, hoewel hij al 33 jaar oud is en ze voelen zich verplicht om er voor hem te zijn.”

De video heeft veel reacties opgeleverd, waarvan sommigen zich herkennen in Rachel’s situatie. Een opmerking luidt: “Mijn moeder wil altijd dat ik de kinderen naar haar breng, terwijl ze in dezelfde straat woont.”

Een ander deelt: “Mijn ouders wonen slechts 30 minuten bij me vandaan. Ze vinden het te veel moeite om naar mijn huis te rijden om hun kleinkind te zien.”


Sommigen zijn het niet eens met Rachel’s visie. Een opmerking luidt dat ouders verantwoordelijk zijn voor de opvoeding van kinderen, niet grootouders: “Deel uitmaken van het leven van kleinkinderen is iets anders dan ze opvoeden.”

@rachonlife Ahhhh lets see whose feathers are ruffled today. #rachonlife #millennialmom #boomergrandparents #unsolicitedmomadvice #relatablemomcontent ♬ original sound – rachel | mom stuff + lifestyle

1. Deze moeder haalt hard uit naar grootouders!
2. Haar video heeft heel veel reacties opgeleverd!
3. Grootouders moeten volgens haar een actieve rol spelen
4. Grootouders moeten zich als grootouders gedragen…
5. Deze moeder neemt geen blad voor de mond!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven