Belgische vader gooit partner en baby uit raam: Door dit probleem zagen ze geen uitweg meer.

Afgelopen vrijdag heeft zich er een tragedie afgespeeld onze zuiderburen in het dorpje Hoeilaart. Iedereen kan het navertellen maar het verhaal is in en in triest.

Een 36 jarige man duwde zijn 26-jarige vriendin en hun kindje van tien maanden oud, uit het ram van de bovenste verdieping.

Het is een groot drama en inmiddels is ook duidelijk waarom deze man dit heeft gedaan. Uit zijn verklaring werd duidelijk dat hij en zijn partner grote financiële problemen zitten.

De man liet weten dat hij en zijn Poolse vriendin diep in de problemen zaten maar geen hulp kregen van professionals.

Hij beweert dat hij en zijn vriendin geen uitweg meer zagen en er daarom beide voor gekozen hadden om er een einde aan te maken.

Het stel heeft een dochtertje van tien maanden oud en wilde haar meenemen, dit omdat ze niet wilden dat ze alleen zou achterblijven.

Op de bewuste donderdag nacht werden de buren van het gezin wakker doordat ze geschreeuw hoorden.

De Poolse vrouw ligt op de grond en schreeuwt het uit. De man en het kleine meisje liggen ook op de stoep, allebei nog levend.

De vader pak vervolgens zijn dochtertje en rent weer naar binnen om nog een poging te wagen, een buur weet dit gelukkig tegen te houden.

Buurman Bram rent de woning in achter zijn buurman aan, die wederom bij het raam staat om nogmaals te gaan springen.

”Bij de derde stap zou hij naar beneden gevallen zijn.” Bram en zijn vriendin stormen op de vader af en trekken hem vervolgens naar achter.

De vrouw heeft door de sprong meerdere breuken opgelopen en de man komt er ook niet zonder kleerscheuren vanaf. Het meisje heeft wonder boven wonder alleen een gebroken beentje.

In eerste instantie gingen de hulpdiensten er van uit dat er sprake was geweest van een ruzie, echter bleek dat dus niet het geval.

Tijdens het verhoor gaf de man aan dat hij en zijn partner al dagen bezig waren met het idee om een einde aan het leven te maken.

Het koppel zag het leven niet meer zitten, daar de man die een taxi bedrijf had, maar liefst 36.000 euro aan c0ronasteun moet terugbetalen.

Deurwaarders kwamen het gezin met regelmaat opzoeken thuis en de man gaf aan dat ze zich opgejaagd voelde.

De deurwaarders boden hen een betalingsregeling aan, echter was deze voor hun onhoudbaar. Naar eigen zeggen kreeg hij van niemand hulp aangeboden.

Tijdens het verhoor heeft hij toegegeven dat hij zin vrouw naar beneden heeft geduwd, dit daar zij het niet durfde om te springen.

Hij geeft tevens aan dat hij zelf een grote hoeveelheid pillen had genomen om er een eind aan te maken maar dat dat niet lukte.

De vrouw heeft net een operatie achter de rug en kan nog niet verhoord worden. Haar verklaring zal later volgen.

“We sloten een zelfmoordpact”: man uit Hoeilaart die vrouw en baby uit raam duwde, zag geen uitweg meer na terugbetaling corona-subsidies https://t.co/RCCatiHhSE

— Nieuwsblad.be (@Nieuwsblad_be) June 26, 2023

Auteur

Scroll naar boven