Met tips over kapsels voorkom je dat je er ouder uitziet dan je bent!

Met tips over kapsels voorkom je dat je er ouder uitziet dan je bent!

Om ons zelfverzekerder te voelen is het belangrijk dat ons haar goed zit. Als je je zelfverzekerd voelt straal je dit natuurlijk ook. Het juiste kapsel doet wonderen voor je uitstraling. Daarbij komt kijken dan je wel tot tien jaar ouder kunt lijken met een ‘verkeerd’ kapsel. Met de tips in dit artikel voorkom je dat je er ouder uitziet dan dat je bent.

Verberg dunner wordend haar

Ons haar wordt helaas dunner naarmate we ouder worden, maar ook kan dit komen door ziekte en stress. Helaas kunnen we daar niet veel tegen doen maar wel kunnen we aan de slag gaan met de kleur. Wanneer je een donkere haarkleur hebt tegenover een lichtere hoofdhuid, wordt het dunner wordende haar zichtbaarder. Rimpels kunnen ook dieper gaan lijken doordat de donkere kleur een schaduw legt op het gezicht. Het is daarom raadzaam om je haar twee of drie tinten lichter te verven.

Kies geen koele tint

Het is beter om voor een warmere tint te gaan. Heb je van jezelf bijvoorbeeld een koele of donkerbruine kleur? Ga dan eens voor een zachtere kleur zoals chocoladebruin. Dankzij de warme tinten lijk je een stuk jonger.

Niet te kort

Het komt heel vaak voor dat mensen voor een kort kapsel gaan naarmate ze ouder worden, dit omdat ze denken dat dat bij hun leeftijd past. Dit kan misschien een goede keuze zijn wanneer je haar dunner en futlozer wordt maar niet wanneer het nog een lekkere volle bos is. Er is dus eigenlijk geen enkele reden om de schaar er in te zetten, tenzij je je lange lokken gewoon zat bent. Ben je het zat, ga dan voor een rommelig kort kapsel dat makkelijk te stylen is.

En niet te lang

Als je een jeugdige uitstraling wil, dan werkt kort haar niet mee. Té lang haar is ook niet raadzaam want dat kan slap naar beneden vallen wat je gezicht niet ten goede doet. Niemand zit namelijk te wachten op een sluikse look. Lang haar met de klassieke scheiding in het midden, is tevens één van de meest verouderde kapsels die je kunt nemen. Voorkom dus lang en slap haar!

Grijze lokken

Je verwacht het misschien niet, maar grijze lokken mogen er absoluut zijn. Belangrijk is om ervoor te zorgen dat de kleur mooi blijft, want grijs haar dat geel wordt heeft hetzelfde effect op je gezicht als gele tanden. En dat is niet veel goeds. Het is raadzaam om speciale glansshampoos en haarproducten met een uv-filter te gebruiken. Was je shampoo bijvoorbeeld met zilvershampoo!

Let op uitgroei

Het allerbelangrijkste waar je op moet letten bij geverfd haar is de uitgroei! Wil je je jonge uitstraling behouden dan is het belangrijk om dit goed in de gaten te houden. Om elke maand naar de kapper te gaan is niet heel erg leuk voor je knip dus koop bij de drogisterij een speciale spray waarmee je uitgroei kan verbloemen. Deze spray was je er snel uit dus je moet het wel na iedere wasbeurt opnieuw sprayen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven