Gezond houden van het gebit: Dit zijn de zes meest veelvoorkomende fouten die we maken

Gezond houden van het gebit: Dit zijn de zes meest veelvoorkomende fouten die we maken

Er zitten meer dan een miljoen bacteriën op je tandenborstel , en hoewel de meeste onschadelijk zijn, kunnen sommige toch je tanden beschadigen. Hoewel dagelijks poetsen essentieel is om uw tanden gezond te houden, kunnen sommige fouten die u onbewust maakt, meer kwaad dan goed doen.

Hoewel u misschien gewend bent om uw mond direct na het tandenpoetsen te spoelen, kan dit het poetsen juist minder effectief maken. Omdat water de geconcentreerde fluoride in de tandpasta verdunt , kan het zijn dat u niet alle voordelen ervan kunt benutten. 

Als u nog steeds de behoefte voelt om uit gewoonte uw mond te spoelen, gebruik dan een mondwater met fluoride om uw glazuur goed te beschermen. In de supermarkten vindt u tal van merken en soorten mondwater, van een frisse tot hete smaak.

Als je ooit een slechte adem hebt opgemerkt, hoe grondig je je tanden ook hebt gepoetst, wil je misschien ook je tong gaan poetsen. Je smaakpapillen bieden bacteriën een perfecte omgeving om zich te vermenigvuldigen, en als je je tong overslaat, kan dit er uiteindelijk voor zorgen dat je adem gaat stinken.

Hoewel flossen een essentieel onderdeel is van uw mondhygiëneroutine en essentieel is voor uw tandvlees, kunt u ook iets goeds overdrijven. Het is niet nodig om vaker dan één keer per dag te flossen, omdat schadelijke bacteriën vier tot twaalf uur nodig hebben om zich te ontwikkelen. 

Hoewel correct flossen tandvleesaandoeningen kan voorkomen, kan het op de verkeerde manier juist andersom werken en zelfs tot tandvleesbeschadiging leiden. Wil je weten hoe je het beste het gebit kunt flossen, raadpleeg dan uw tandarts voor het beste advies.

Hoewel het gemakkelijk is om gehecht te raken aan je favoriete oude tandenborstel, kan het te lang gebruik ervan leiden tot gaatjes en schade aan je tandvlees. Er blijven altijd wat voedselresten achter tussen de borstelharen.

Als je dezelfde tandenborstel blijft gebruiken, stel je jezelf keer op keer bloot aan dezelfde bacteriën. En als u uw tandenborstel in een vochtige badkamer bewaart, kan er schimmel ontstaan. Als u dus zwarte vlekken op de borstelharen opmerkt, wilt u uw tandenborstel misschien meteen vervangen.

Als je eindelijk een tandpasta hebt gevonden die wonderen doet voor je tanden, kan het verleidelijk zijn om er een voorraad van in te slaan. Maar de micro-organismen die in je mond leven kunnen wennen aan een specifieke tandpasta, waardoor poetsen minder effectief wordt. 

Het is beter om je tandpasta elke 2-3 maanden te vervangen , en sommige tandartsen raden zelfs aan om ‘s ochtends en ‘s avonds verschillende soorten tandpasta te gebruiken. Het is dus belangrijk om gebruik te maken van meerdere soorten tandpasta!

Hoewel het poetsen van je tanden na het eten kan helpen schadelijke bacteriën op afstand te houden, kan het juist je tandglazuur verzwakken als je dit direct na een maaltijd doet. Het wordt aanbevolen om na het eten 30 tot 60 minuten te wachten voordat u uw tanden poetst, om uw parelwitte tanden gezond te houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven