De grote voordelen van een modern hoortoestel: Wellicht iets voor jou!

De grote voordelen van een modern hoortoestel: Wellicht iets voor jou!

Naarmate we ouder worden is de kans groot dat ons gehoor gaat afnemen. Mensen verstaan wordt steeds lastiger en ook de volume van de televisie moet steeds hoger, grote kans dat het misschien tijd is voor een hoortoestel. Dankzij dit apparaatje worden de geluiden in je omgeving harder gemaakt. Vroeger waren het grote grijze apparaten, tegenwoordig zijn ze bijna niet meer zichtbaar met het blote oog. Het moderne hoortoestel is completer dan ooit. In dit artikel lees je meer over de verschillen én de voordelen van een modern gehoorapparaat.

Wanneer heb ik een gehoorapparaat nodig?

Heb je het idee dat je gehoor achteruit gaat, dan is het raadzaam om advies in te winnen. Bij een gehoorverlies van 35 decibel of meer is het de hoogste tijd om aan zo’n apparaatje te beginnen. Het is slim om niet te lang te wachten met het uittesten van een gehoorapparaat, dit zodat je snel kunt leren er mee om te gaan.

Hoor goed, voel je goed

Om mee te kunnen doen met sociale activiteiten is goed horen van groot belang. Een gehoorapparaat draagt dan ook bij aan de kwaliteit van het leven. Er verschijnen steeds meer internationale studies die de relatie aantonen tussen goed horen en algeheel welzijn. “Gehoorverlies is zelfs erkend als een risicofactor voor dementie (bron: Journal of Clinical Medicine 2019 ). Er zijn diverse wetenschappelijke studies om aan te tonen of een hoortoestel ook de ontwikkeling van dementie kan afremmen.”

Het moderne hoortoestel is completer en slimmer dan ooit

Het imago van het hoortoestel is de laatste jaren in een sneltreinvaart positief veranderd. Het moderne hoortoestel is completer dan ooit. Het nieuwste hoortoestel van het Zwitserse Phonak, de Audéo Paradise, is daar hét ultieme bewijs van. Het apparaatje beschikt over ingebouwde Bluetooth voor een directe verbinding met een smartphone of tablet. Dankzij een speciale app kun je de instellingen via bijvoorbeeld je smartphone regelen. Een specialist kan zelfs op afstand (via internet) de hoortoestellen op de juiste manier bijstellen in een Skype of FaceTime video-belsessie.

Gebruiksgemak en oplaadbaar speelt een steeds grotere rol

Het gebruiksgemak wordt ook steeds belangrijker, oplaadbaarheid speelt daarin een belangrijke rol. In de afgelopen jaren heeft dit een enorme vlucht genomen. De accu-techniek van Audéo Paradise geeft een volle dag luisterplezier en heeft een levensduur van wel 6 jaar.

Verstaan met minder inspanning

De geluidskwaliteit en het luistercomfort zijn natuurlijk ook van groot belang. Het is natuurlijk belangrijk dat de hoortoestellen de hele dag comfortabel klinken. Ook moet muziek mooi worden weergegeven en de spraak goed hoorbaar worden gemaakt. De resolutie van digitale hoortoestellen is dan ook enorm verbeterd.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven