Japanner gaat als hond door het leven: ‘Mensen zijn het gewoon niet gewend’

Man laat peperduur kostuum van Bordercollie maken om als hond door het leven te gaan!

De Japanse Toco heeft van kleins af aan al een bijzondere unieke en toch wel vreemde droom: hij wilde altijd al een hond zijn.

Om deze droom werkelijkheid te laten worden, heeft hij onlangs een kostuum van een bordercollie aangeschaft, dat maar liefst 12.480 dollar kostte.

Toco leeft zich uit door te blaffen en kwispelen, hoewel hij bezorgd is over hoe zijn vrienden hierop zullen reageren.

In een gesprek met de Britse krant Mirror uitte hij zijn zorgen: ”Ik zeg er maar zelden iets over tegen mijn vrienden omdat ik bang ben dat zij mij raar vinden.”

”Toen ik mijn familieleden en vrienden vertelde dat ik wil verdergaan als een dier, keken ze erg verbaasd en ik ben daar erg door gekwetst.”

Deze fascinatie van Toco om een huisdier te zijn, gaat terug tot zijn kindertijd. Hij reflecteert: ”Ik vraag me af of het een verlangen naar een transformatie was.”

Inmiddels heeft Toco diverse vaardigheden ontwikkeld om meer op een hond te lijken, waaronder het eten van nep hondenvoer en het nabootsen van het luie gedrag van een hond.

Soms trekt hij zijn kostuum aan en gaat hij zelfs naar buiten voor een wandeling. “Mensen kijken dan heel erg vreemd, maar dat vind ik niet erg. Ze zijn het gewoon niet gewend.”

Het kostuum, gecreëerd door Zeppet, een Japans bedrijf bekend om zijn werk in sculpturen en filmmodellen, kostte 40 dagen om te vervaardigen, mede door de voortdurende verzoeken om verbeteringen van Toco.

Nu het kostuum perfect past, voelt Toco zich volledig als een hond. Hij vindt veel steun binnen een gemeenschap van mensen die zich ook als huisdieren voordoen. Toco zegt hierover: ”Dat doet me goed”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven