Vijf leuke en makkelijke herfst doe-het-zelf ideetjes voor jou op een rijtje!

Vijf leuke en makkelijke herfst doe-het-zelf ideetjes voor jou op een rijtje!

De zomer is voorbij en het najaar dient zich aan. Het wordt ouder en het wordt eerder donker. Doordat we vaker binnen zitten gaan we ons al snel vervelen, maar dat is niet nodig! Hieronder hebben wij een aantal leuke knutseltips voor jullie voor in het najaar!

Een vetbol voor vogels maken

De winter is in zicht en dus het de hoogste tijd om in het najaar te beginnen met het maken van vetbollen voor de vogeltjes. Deze klassieker is eenvoudig om te maken en in de koude wintermaanden maak je heel veel vogeltjes ontzettend blij! Op internet zijn er ontzettend veel tips als het gaat om voerballen maken!

Een pompoenlantaarn maken

Een ontzetten leuk en creatief idee is het uithollen van een pompoen en hier een lantaarn van te maken. Uiteraard kun je naar de supermarkt gaan voor het scoren van een pompoen, maar je kunt ook een speciale pompoenboerderij bezoeken. Op zo’n boerderij kun je de klassieke oranje pompoenen vinden, maar ook bijzondere exemplaren.

Zelf kaarsen maken

Hoe gezellig is het om een sfeervolle woonkamer te hebben als het buiten al vroeg donker is? Online zijn er hele leuke tips om zelf kaarsen te maken. Hoe leuk is het om met je kind of een vriendin een eigen creatie te maken!

Herfst potpourri

Ben jij dol op de geur van de herfst? Maak dan je eigen herfst potpourri. Voor deze DIY (do-it-yourself, doe-het-zelf) moet je wel een aantal weken geduld hebben daar het blad de tijd nodig heeft om volledig te kunnen drogen.

Schaal van herfstbladeren

Voor dit idee moet je de laarzen uit de kast halen en het bos ingaan! Neem een tas mee en ga in het bos op zoek naar mooie grote en vooral verschillende soorten bladeren! Verder heb je nodig: een ballon en lijm, want het is papier maché tijd. Je kunt het beste behanglijm gebruiken of een houtlijm die je mengt met wat water.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven