Lerares laat haar leerlingen huur betalen voor bureau: ‘er zijn geen excuses’

Lerares laat haar leerlingen huur betalen voor bureau: ‘er zijn geen excuses’

Een lerares uit Charlotte, Carolina, Shelby Lattimore, wordt steeds meer een internetfenomeen door haar unieke benadering van financiële educatie voor haar leerlingen.

Met haar innovatieve methode van ‘huur betalen voor schoolbanken’ wil ze haar derdeklassers het belang van geldbeheer bijbrengen.

“De huur moet elke maand worden betaald, er zijn geen excuses”, zegt de jonge lerares in een van haar vele video’s.

Shelby, die zelf uit een gezin komt dat afhankelijk was van subsidies, begrijpt de waarde van geld maar al te goed en heeft besloten deze levensles op een creatieve manier over te brengen op haar leerlingen.

“Ik kom uit een gezin waar het niet ongewoon was om subsidies te ontvangen als middel om rond te komen, dus ik weet heel goed hoe belangrijk de waarde van geld is”

Ze introduceerde een systeem in haar klas waarbij leerlingen met nepgeld betalen voor taken zoals het bord vegen of assisteren van de leerkracht, waarmee ze een ‘salaris’ verdienen.

Dit geld gebruiken de kinderen vervolgens om huur te betalen voor hun bureau in de klas, met een vast bedrag van $5 aan het begin van elke maand.

Daarnaast kunnen de leerlingen hun verdiende geld uitgeven aan kleine privileges, zoals eten in de klas of voor één dag de leraar zijn.

Shelby’s methode omvat ook een systeem van boetes voor negatief gedrag, waarmee ze het belang van verantwoordelijkheid en de financiële gevolgen van acties benadrukt.

Deze educatieve benadering heeft niet alleen de aandacht getrokken van de negen miljoen kijkers van haar video’s, maar heeft ook lof ontvangen van ouders en andere internetgebruikers.

Velen prijzen het idee als geniaal en wensen dat meer leraren een soortgelijke aanpak zouden hanteren om kinderen voor te bereiden op de financiële realiteiten van de volwassen wereld.

De vraag rijst: op welke leeftijd moeten kinderen beginnen met leren over geld? Shelby Lattimore’s aanpak suggereert dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het introduceren van financiële concepten, op een manier die zowel educatief als leuk is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven