10 Redenen waarom wandelen super gezond is. Begin vandaag nog!

10 redenen waarom wandelen super gezond is. begin vandaag nog!

Naar de sportschool gaan zien heel veel mensen niet zitten en dus blijven ze plakken op de bank. Toch raden we je aan om op te staan en goede wandelschoenen aan te schaffen, kom in beweging! Dagelijks wandelen is ontzettend goed voor het lichaam en het brein. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van wandelen.

Van wandelen krijg je een betere conditie

Het vermogen van de longen om zuurstof op te nemen, wordt vergroot door wandelen. Je gaat merken dat wanneer je al een aantal wandelingen hebt gemaakt, je conditie en uithoudingsvermogen zijn verbeterd. Zorg voor een goede conditie en trek dus vaker je wandelschoenen aan!

Wandelen verhoogt je weerstand

Weerstand opbouwen doe je door regelmatig te wandelen, hierdoor ben je minder vatbaar voor griep. Door de frisse lucht neem je automatisch een portie vitamine D op, en dit is weer goed daar het voor stevige botten en tanden zorgt. Tevens beperkt vitamine D ook het risico op botontkalking.

Wandelen maakt je alert

Je kunt er voor kiezen om in de ochtend een bakkie koffie te drinken, maar je kunt er ook voor kiezen om een wandeling te maken. Het wandelen verbetert de zuurstofstroom in het lichaam en de hormonen die ons waker maken, nemen tijdens een ommetje ook nog eens toe.

Wandelen is goed voor je humeur

Even weg ontsnappen en de natuur induiken is super gezond voor ons brein en verricht worden. Mensen worden stukken vrolijker door te wandelen, dit komt onder andere dat door het bewegen het gelukshormoon serotonine wordt aangemaakt.

Wandelen versterkt je botten en spieren

Regelmatig wandelen kent nog veel meer voordelen, zo bouw je nieuwe botmassa op. Wandelen heeft een positief effect op het kraakbeen, door het belasten van je kraakbeen worden de botten sterker.

Wandelen maakt creatief

Uit een studie is gebleken dat mensen veel creatiever worden tijdens een heerlijke wandeling. Het wandelen zorgt ervoor dat je hoofd leeg raakt en dat er daardoor plaats is voor nieuwe ideeën.

Door een wandeling slaap je beter

De kans op slaapproblemen hangt onder af van hoeveel we bewegen. Mensen die overdag meer bewegen, hebben minder last van slaapproblemen. Door te wandelen stimuleer je namelijk je dag- en nachtritme en het zorgt voor ontspanning.

Wandelen zorgt voor ontspanning

Wandelen is niet alleen goed voor het lichaam maar ook voor de geest. Onderweg valt er van alles te zien, dit daar moeder natuur genoeg te bieden heeft. Hoe fijn is het om even niet te denken aan de dagelijkse sleur maar te ontspannen in de natuur.

Het zorgt voor een fit lichaam

Vooral het onderlichaam komt er strakker uit te zien als je dagelijks een flinke wandeling maakt, dit doordat wandelen zorgt voor het verstevigen van de spieren.

Wandelen kan zorgen voor gewichtsverlies

Door dagelijks te wandelen activeer je je lichaam en breng je de stofwisseling op gang, hiermee verklein je het risico op overgewicht. Wat velen niet weten is dat je sneller afvalt door pittig te wandelen dan wanneer je gaat hardlopen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven