Priester doet het ondenkbare tijdens doop: Reactie van ouders kom er niet!

Bizarre beelden: Priester doet het ondenkbare als kindje huilt tijdens de doop!

In veel protestantse en katholieke gemeenschappen is kinderdoop een gangbare traditie. Dopen is voor hen dan ook erg belangrijk.

Echter, een recente video die op internet circuleert toont een schokkend incident waarbij een priester zijn grenzen overschrijdt.

In de video is te zien hoe de priester een huilende baby plotseling een harde klap geeft. Ondanks de duidelijke verstoring, lijken de ouders verstijfd en ondernemen ze geen actie.

Om de context te schetsen: de doop symboliseert in de christelijke traditie het ‘schoonwassen’ van zonden, waarmee men wordt voorbereid om voor God te verschijnen.

Tijdens de doop wordt het kind niet volledig ondergedompeld in water; in plaats daarvan wordt het hoofdje besprenkeld met doopwater, wat vaak gewoon kraanwater of gebotteld water is.

Het ritueel zelf voegt de speciale betekenis toe. De standaard woorden die door de priester worden uitgesproken tijdens de doop zijn: “Ik doop u in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.”

Baby’s die worden gedoopt, kunnen soms gaan huilen, wat normaal is voor hun leeftijd. Maar in het betreffende filmpje gaat de reactie van de priester op het huilen van de baby ver over de grenzen van het acceptabele.

In plaats van het kindje te troosten, geeft de priester het een harde klap, waarna hij daarna het kindje probeert te troosten.

De schokkende handeling lijkt aanvankelijk niet tot de aanwezigen door te dringen, en de ouders reageren met stomme verbazing, zonder in te grijpen, zelfs nadat hun kind duidelijk harder begint te huilen na de klap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven