Dankzij deze vijf tips veilig de weg op met een e-bike!

Dankzij deze vijf tips veilig de weg op met een e-bike!

de e-bike is voor ontzettend veel mensen een uitkomst. Dankzij de elektrische ondersteuning wordt je niet zo snel moe en kun je dus langere afstanden maken. Toch kleven er ook gevaren aan de e-bike dit daar de fiets zwaar is en snel gaat, kortom extra voorzichtigheid is geboden. Hieronder geven we je aantal tips om veilig te kunnen deelnemen aan het verkeer met jouw e-bike.

Kies de juiste e-bike

Mocht je de keuze maken om voor een e-bike te gaan, laat je dan goed adviseren door een specialist. probeer verschillende types uit en ijk vooral naar jouw persoonlijke voorkeuren en wensen. Zo gaan de meeste mannen voor een herenfiets terwijl op- en afstappen bij een damesfiets veel makkelijker gaat.

Stel je zadel niet te hoog in

Bij een e-bike is het belangrijk dat je met beide benen de grond kunt aanraden en daarom is het belangrijk dat je de zadel van je e-bike niet te hoog instelt. Het makkelijk op en afstappen is belangrijk daar de e-bike veel zwaarder en sneller is dan de normale fiets.

Maak slim gebruik van trapondersteuning

Mocht je voor een e-bike gaan dan is het belangrijk om alvorens je een fiets aanschaft, kijkt of de fiets gebruik kan maken van slimme trapondersteuning. De mate van de trapondersteuning wordt, als je eenmaal gestart bent met fietsen, bepaald door een sensor. Deze sensor geeft een seintje aan de motor door hoeveel ondersteuning hij moet geven. Je hoeft hier niet op te letten als er een maximale snelheid ingesteld kan worden.

Stap op de fiets vanuit je eigen kracht

Zodra je op de fiets wil stappen, is het aan te raden om de trapondersteuning laag of helemaal uit te zetten. Op deze manier voorkom je dat de e-bike er met – of zonder – jou vandoor gaat.

Fiets niet te hard

Het is natuurlijk ontzettend fijn en aantrekkelijk om snel te gaan fietsen, echter geven we je toch het dringende advies om je aan de snelheidslimiet te houden. Vooral bij kruisingen en andere drukke punten is het raadzaam om te remmen, hoe harder je fietst, hoe moeilijker het is om je e-bike onder controle te houd

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven