Met deze handige tips ontdek je wie je belt met een nummer dat je niet kent!

ano 1jpg

Ontvangen van oproepen van onbekende nummers is tegenwoordig niet vreemd.

Gedachten over wie er aan de andere kant van de lijn kan zijn, komen vaak op, vooral als hetzelfde nummer herhaaldelijk belt zonder voicemail achter te laten.

Om potentiële problemen te voorkomen, is het handig om de beller te identificeren voordat je terugbelt, of het nu gaat om een fraudeur, een opdringerige verkoper, of misschien een bekende zonder opgeslagen nummer.

Een slimme methode is om het onbekende nummer op te slaan in je telefoon onder een door jou gekozen naam.

Vervolgens kan je deze naam opzoeken in WhatsApp; soms kan de identiteit van de beller worden onthuld door het profiel.

Door het nummer in de zoekbalk in te voeren, zonder de landcode toe te voegen, kan gekeken worden of er een profiel verschijnt. Het is belangrijk op te merken dat niet iedereen deze zoekfunctie heeft ingeschakeld, dus het kan niet altijd werken.

Indien deze methoden geen resultaten opleveren, kan overwogen worden om het nummer op te zoeken via Google. Bedrijfsnummers zijn vaak gemakkelijk online te vinden.

Websites functioneren ook als moderne telefoongidsen of waarschuwen specifiek voor verdachte nummers en mogelijke oplichters.

Wanneer al het voorgaande geen resultaat oplevert, kan overwogen worden om anoniem terug te bellen om de reactie van de beller te observeren.


Om onvoorziene problemen te voorkomen, is het verstandig om het telefoonnummer onmiddellijk te blokkeren als er geen reactie wordt gegeven of als de situatie verdacht aanvoelt.


Door deze strategieën toe te passen, kun je op een meer betrouwbare manier reageren op onbekende gesprekken en jezelf beschermen tegen mogelijke ongewenste of schadelijke interventies.


Ga ik zeker proberen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven