Onder de bewoners van Toronto bevindt zich Tiffany Leigh, een moeder van een dochtertje. Op anderhalf jarige leeftijd begon zij haar dochter krekels te voeren als maaltijd.
Tijdens een reis naar Azië at Tiffany voor het eerst zelf insecten, waaronder krekels, gefrituurde tarantula’s en geroosterde schorpioenen.
Toen haar dochter oud genoeg was om vast voedsel te eten, introduceerde Tiffany insecten in haar dieet om diverse redenen.
“Insecten hebben een uitstekende eiwitverhouding en kunnen kostbaar voedsel vervangen”
”Bijvoorbeeld rundvlees, kip en varkensvlees. Hierdoor kan ik nu bijna $100 per week besparen op boodschappen”, zei Tiffany.
Krekels zijn rijk aan eiwitten: twee eetlepels krekelpoeder voorzien in 100% van de dagelijkse eiwitbehoefte van een kind.
“Begonnen mijn dochter krekelhapjes te geven, besteld bij Entomo Farms, detailhandelaar in levensmiddelen met specifieke krekelrecepten.”
Dochter krijgt voldoende voeding binnen, in poedervorm vanwege uiterlijk van insecten.
“Geen problemen met alternatieve voeding op basis van krekelmeel, maar bij het geven van insecten in ‘natuurlijke’ vorm nam dochter één hap en gooide de rest weg.” Moeder bekende.
Tiffany vond oplossingen door hele krekels te verwerken in gerechten zoals pannenkoeken, zo kreeg haar kind belangrijke eiwitten binnen.
Zodra dochter ouder is, wil ze ook andere insecten introduceren, zoals sprinkhanen, wormen en mieren.
1. Zodra haar kindje iets ouder is gaat ze deze insecten ook geven!
2. Deze moeder noemt meerdere redenen om dit te doen
3. Zo weet ze te besparen op duurder voedsel…
4. Wat moeten we hierover zeggen…
5. Ze houdt op deze manier veel geld over!