Ophef over diskwalificatie van Joost Klein: Nederland kon niets doen!

joosjpg

De diskwalificatie van Joost Klein (26) tijdens het Eurovisiesongfestival van afgelopen weekend heeft veel ophef veroorzaakt.

De NPO, mede namens AVROTROS, heeft bezwaar aangetekend tegen de beslissing, maar de European Broadcasting Union (EBU) blijft bij haar standpunt.

Uit het reglement van de EBU blijkt nu dat een diskwalificatie bindend is en niet kan worden teruggedraaid.

Hoewel het reglement niet openbaar is, heeft RTL Boulevard enkele stukken in handen gekregen. AVROTROS heeft aangegeven protest te hebben ingediend tegen deze regel.

Volgens het reglement is een diskwalificatie definitief zodra het besluit is genomen. Hoewel het besluit niet kan worden herroepen, kunnen landen wel hierover in gesprek gaan.

Wanneer een diskwalificatie plaatsvindt, is er geen ruimte voor beroep volgens het reglement, iets waar AVROTROS tegen heeft geprotesteerd.

Het is de verantwoordelijkheid van Martin Österdahl, de songfestivalbaas, om zelfstandig de beslissing te nemen over diskwalificaties van landen.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

De betrokkenheid van Österdahl en vijftien vertegenwoordigers van diverse omroepen bij de diskwalificatie van Joost Klein wordt gerapporteerd door de Zweedse krant Aftonbladet.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Volgens een artikel in een Zweedse krant was er geen mogelijkheid tot bezwaar maken, zoals in dit geval!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven