Een bijzonder verhaal over feestprinses Alexia: ‘kan beter niet op tv worden gedeeld’

al 1jpg

De titel van ‘Partyprinses’ is gemakkelijk toegekend aan Prinses Alexia, de middelste van de drie Nederlandse prinsessen.

Haar gedrag is echter niet in lijn met deze titel, aangezien ze bekend staat als de meest voorzichtige prinses als het gaat om het delen van haar activiteiten.

Tijdens een speciaal fotomoment met Willem-Alexander en het koninklijk gezin was royaltykenner Rick Evers aanwezig.

Op een recente uitzending van De Oranjezomer deelde hij zijn observaties met betrekking tot Alexia’s zwijgzaamheid:

Het zijn toch mensen die de geschiedenis schrijven uiteindelijk, dus je wil wat dingen van ze weten. Vraag het vooral niet aan Alexia, want die wil helemaal niks vertellen. Dat vind ik dan wel weer jammer…” 

Hélène Hendriks merkte op: “Wat is dat? Want Alexia, daar hebben we het eerder over gehad. Volgens mij was dat bij Koningsdag en toen werd ze een beetje bestempeld als: arrogant…


Rick is niet tevreden over de vage antwoorden van de middelste prinses, waarbij hij zegt: “Wat eraan voorafging: vorig jaar werd gevraagd wat ze in haar tussenjaar gaat doen.”


“‘Een beetje reizen, een beetje werken.’ Eigenlijk geen antwoord. Toen werd op Koningsdag gevraagd wat ze nou heeft gedaan in dat tussenjaar. ‘Ja, dankbaar, dierbaar’, nou, blablabla.”


“We hebben er helemaal niks aan. Nu dacht ik eigenlijk: zal ik het voor de derde keer vragen? Want die vragen worden vooraf ingediend, je kunt je erop voorbereiden, maar dat heb ik uiteindelijk niet gedaan.”


“Maar er kwam wel weer zoiets, van: ‘Het gonst van de geruchten dat je naar Groningen toe gaat, er is al een mailadres. Wat ga je doen?’ ‘Ja, ik weet het nog steeds niet.’ Ja…” Dan besluit Rick om het wat smeuïger te maken…


Alexia staat bekend als de ‘Partyprinses’ van de drie prinsessen en wordt beschouwd als de meest uitgesproken van het koninklijke gezin.


Rick deelt mee: “Er is sprake van discrepantie tussen haar zelfbeeld en de realiteit… Maar… Ik ben op de hoogte van verhalen uit het Haagse die niet geschikt zijn voor uitzending op televisie.


Jack van Gelder, aanwezig bij het gesprek, suggereert: “Mocht je ooit terug willen komen, zou ik het nu delen!


Presentatrice Hélène legt nadere interesse: “Zeker! Als vrienden onder elkaar! Vertel op, Rick! Eén sappig detail. Zeker weten!

Yvonne Coldeweijer richt haar pijlen op Helene Hendriks en haalt hard uit!

Hélène bevestigt de interesse van haar en Dyantha Brooks. Het lijkt erop dat Rick voorlopig niet meer welkom zal zijn bij de photoshoots.

1. Deze journalist zal wel niet meer welkom zijn bij de photoshoots!
2. De photoshoots kan deze journalist nu wel vergeten!
3. Deze journalist zal nooit meer welkom zijn bij persmomenten
4. Dat was gelijk de laatste keer voor deze journalist.
5. Dit verhaal zal hem duur komen te staan!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven