Passagiers leggen bizarre beelden vast: Motorkap schiet los tijdens opstijgen!

vleugeljpg

De wens om exotische bestemmingen te bezoeken is voor velen een droom, maar vliegangst blijft een obstakel voor velen.

Voor sommigen is vliegen te beangstigend en verkiezen zij autoreizen boven vliegreizen vanwege deze angst.

Ondanks dat de kans op een vliegtuigongeluk kleiner is dan op een auto-ongeluk, zijn de gevolgen vaak ernstiger. Als vliegen je zorgen baart, is het wellicht beter om niet verder te lezen.

Recentelijk maakten passagiers van een Southwest Airlines-vlucht echter een huiveringwekkende gebeurtenis mee.

Tijdens de vlucht afgelopen zondag, viel de motorkap van de Boeing los, wat paniek veroorzaakte onder de passagiers.

De crew merkte snel de angst bij de passagiers op en informeerde onmiddellijk de piloten over de situatie.

De piloten erkenden de ernst van de situatie en besloten tot een noodlanding in Denver.

Er vielen gelukkig geen gewonden, maar de schrik zat er goed in! Southwest Airlines regelde met spoed een vervangend vliegtuig om de passagiers veilig naar hun eindbestemming in Houston te brengen.

De luchtvaartmaatschappij heeft later een verklaring vrijgegeven waarin zij hun verontschuldigingen aanboden voor de vertraging en de veiligheid van hun klanten en medewerkers als hoogste prioriteit benoemden.

Echter, verontschuldigingen alleen volstaan niet. De Federal Aviation Administration (FAA) heeft een onderzoek ingesteld naar het incident om te achterhalen hoe de veiligheid van de passagiers in gevaar kon worden gebracht.

Dit incident werpt ook een schaduw op de recente problemen met Boeing-vliegtuigen.

Eerder heeft Boeing al $160 miljoen moeten betalen aan Alaska Airlines vanwege een losgeraakt deurpaneel tijdens een vlucht.

De CEO van Boeing heeft aangekondigd dat hij per direct aftreedt, wat de ernst van de situatie aangeeft en de dringende noodzaak om het vertrouwen in het bedrijf te herstellen.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven