Vanaf 6 juli wordt parkeren bij dit bekende pretpark duurder: ‘Belachelijk’

parkeer 1jpg

De prijzen voor parkeren bij pretparken stijgen gestaag, wat voor veel mensen een zure nasmaak achterlaat. Zo heeft Toverland onlangs aangekondigd dat de parkeerkosten omhoog gaan, wat bij velen op onbegrip stuit.


“Onbegrijpelijk,” zo wordt er gereageerd. De vele pretparken die Nederland rijk is, bieden vermaak voor zowel jong als oud, maar de toenemende kosten zorgen ervoor dat gezinnen minder vaak een bezoek brengen.


Naast de kosten voor brandstof worden bezoekers ook geconfronteerd met parkeerheffingen, die een belangrijke bron van inkomsten vormen voor pretparken.


Zo vraagt de Efteling bijvoorbeeld 12,50 euro per auto per dag, met ruimte voor 8.000 auto’s op het parkeerterrein. Bij volledige bezetting levert dit de Efteling maandelijks een aanzienlijk bedrag op.


Naast deze kosten komen er nog entreegelden, uitgaven aan eten, drinken en souvenirs, waardoor een parkeerplaats een belangrijke bron van inkomsten vormt voor pretparken.

Er is aangekondigd dat Toverland haar parkeertarief verhoogt van 10 euro naar 12 euro per dag, met ingang van 6 juli.


De aankondiging heeft tot verontwaardiging geleid onder bezoekers, mede gezien de reeds bestaande entreetickets van 39,50 euro voor volwassenen.

Ondanks de verhoging door Toverland, blijft De Efteling de hoogste parkeerkosten hebben met 12,50 euro per dag.


Verschillende andere parken, zoals Duinrell, vragen zelfs 15 euro en Artis rekent 16 euro per dag voor parkeren.

De kosten voor een bezoek aan pretparken nemen toe, met parkeertarieven die een significant deel van de totale uitgaven voor een dagje uit uitmaken.


1. Vanaf 6 juli gaat het tarief met maar liefst twee euro omhoog!
2. Dit nieuws valt niet goed bij vele bezoekers!
3. Het park besluit te verhogen met 2 euro!
4. Het parkeertarief gaat omhoog met twee euro.
5. Dagje uit wordt duurder en duurder!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven