Dit pretpark laat geen bezoekers toe met sportkleding, behalve EK-shirts.

parkeer 1jpg

Bezoekers van Pretpark Walibi Holland kunnen deze zomer genieten van hun bezoek, zelfs als ze gekleed zijn in EK-shirts.

Normaal gesproken kan het dragen van kleding van rivaliserende sportclubs leiden tot weigering bij de ingang van het pretpark.

Echter, vanwege het Europees kampioenschap voetbal maakt Walibi een uitzondering voor Oranje-shirts.

Volgens een woordvoerder van het park geldt het officiële reglement tegen sportclubkleding niet voor fans die Europese teams willen aanmoedigen, inclusief het Nederlands elftal. Dit werd bevestigd in een gesprek met Looopings.

De regel tegen sportkleding is in eerste instantie ingesteld om conflicten tussen fanatieke voetbalsupporters te voorkomen, en is nu een blijvend onderdeel van de huisregels geworden.

In de praktijk zullen medewerkers vooral letten op voetbalshirts van clubs die bekend staan om ongeregeldheden.


In het park mogen bezoekers die fan zijn van diverse sporten, zoals hockey, volleybal of jeu-de-boules, gerust in hun clubkleding rondlopen zonder tegen enige problemen aan te lopen.


Zelfs kleding van Formule 1-teams wordt zonder problemen geaccepteerd in het park. Deze strikte regels zijn ingesteld om eventuele discussies te vermijden.


Tijdens het Europees kampioenschap hebben bezoekers de mogelijkheid om de wedstrijden die tijdens openingstijden plaatsvinden te volgen in het American Café, de sportsbar in parkdeel Main Street.


Op zondag 14 juli eindigt het Europees kampioenschap, met Nederland die speelt op vrijdag 21 en dinsdag 25 juni.


1. Personen in Oranje t-shirts mogen het park betreden.
2. Kleding van voetbalclubs wordt niet toegestaan in het park.
3. Bezoekers in EK-shirts zijn van harte welkom in het park!
4. Het park hanteert een strikt beleid ten aanzien van sportkleding.
5. Bereid je voor op je bezoek met de volgende punten:

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven