Ongelooflijk: Dit zijn de hoge prijzen voor een drankje op het terras deze zomer!

terras 1jpg

“Het leven wordt steeds duurder.” Een veelgehoorde uitspraak de afgelopen twee jaar, gezien de prijsverdubbeling van sommige producten in de supermarkt.

Bij een biertje op het terras deze zomer stijgen de prijzen gestaag. Een biertje in de supermarkt is beduidend voordeliger dan op een terras.

Toch is de totaalervaring anders wanneer je op een terras zit, waar je vaak geniet van de sfeer en ongedwongen mensen kunt observeren. Deze zomer betaal je gemiddeld €3,65 voor een simpel pilsje op een terras.

Deze prijs is gebaseerd op een standaard glas bier in Nederland. In het centrum van steden kan de prijs oplopen tot zo’n 4 euro per glas. Een kopje koffie kost gemiddeld €3,30 en een glas huiswijn €4,96.

Voor een frisdrank betaal je gemiddeld €3,16, maar de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen afhankelijk van de locatie.

Als je besluit een heerlijk mixdrankje op een terras in het centrum te nemen, moet je rekening houden met gemiddeld €9,60.

Een flink bedrag kan benodigd zijn.

Overweg eerder een terras buiten het centrum te bezoeken. Daar kun je mogelijk minder uitgeven en meer genieten binnen je budget.

Tegenwoordig stijgen de kosten van alles, niet alleen de brandstofkosten en de boodschappen in de supermarkt, maar ook de drankjes op het terras.

Een ontspannen moment met het gezin onder de zon op een terras met een verfrissend drankje kan dus flink wat kosten.

1. Een informeel moment met het gezin op het terras doorbrengen kan erg prijzig zijn!
2. De gemiddelde prijzen voor een drankje zijn hier:
3. Voor velen zal dit niet langer haalbaar zijn!
4. De prijzen voor een kopje koffie of een biertje zijn buiten proportie!
5. Bij het afrekenen op het terras kan het een schok zijn!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven