Rapper Boef is ontevreden over Nederland: ‘Als ik een witte artiest was geweest’

WhatsApp Image 2024 05 28 at 153625jpg

Met zijn controversiële imago is Rapper Boef een van de meest besproken artiesten in Nederland, ondanks zijn grote succes in de muziekscène.


Vroeger bekend als treitervlogger, heeft hij zich weten te ontwikkelen tot een van de meest beluisterde artiesten in Nederland.


Een indrukwekkende prestatie, maar zijn successen worden niet door iedereen gewaardeerd vanwege zijn vaak controversiële uitspraken en gedrag in de media.


Boef claimt de eerste Nederlandse artiest te zijn met 100 gouden of platina platen op zijn naam, maar voelt zich niet voldoende erkend:


“Ik ben de eerste Nederlandse artiest slash rapper die ooit honderd gouden of platina platen heeft behaald, wat een hele hele hele zieke mijlpaal is…”


Boef uit zijn frustratie over het gebrek aan media-aandacht, zeggende: “En dan is de Nederlandse media helemaal stil erover. Het interesseert ze geen ene roer. Tuurlijk schrijven ze niet op dat ik succesvol ben.”


”Als ik een blanke Nederlandse artiest was geweest, had de hele media vol gestaan en had elke talkshow het over mij gehad.”


”Maar als het over Boef gaat: ssst. Maar als Boef door rood licht loopt… Boef, loopt door rood licht en maakt het heel gevaarlijk… Aaagh.”


Boef heeft vaker kritiek geuit op de Nederlandse media. Vorige maand zou er een vechtpartij zijn geweest na een van zijn optredens, wat breed werd uitgemeten in de pers.


Volgens Boef was er onterecht een associatie met zijn naam: “De media moet het natuurlijk weer framen met mijn naam in de titel en het doen lijken alsof het levensgevaarlijk was.”

1. De rapper is niet blij en dat maakt hij dan ook even duidelijk.
2. Boef is niet te spreken over de Nederlandse media.
3. Misschien heeft hij wel een puntje.
4. Tja, je kan niet alles hebben in het leven…
5. Moeten we nu allemaal medelijden hebben?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven