Bijna iedereen maakt deze fout: Zet je eieren niet in de deur van de koelkast!

eie 1jpg

Als je altijd dacht dat het ingebouwde eierenvakje in de deur van je koelkast dé plek was om eieren te bewaren, dan ben je niet alleen.

Er zijn velen die dezelfde veronderstelling maken. Toch is gebleken dat deze plek niet optimaal is voor het behouden van de kwaliteit van je eieren.

De frequente opening van de koelkastdeur veroorzaakt temperatuurschommelingen die de versheid van je eieren kunnen beïnvloeden.

Vlatka Lake, expert bij Space Station, heeft bevestigd dat de constant schommelende temperaturen de houdbaarheid van eieren aanzienlijk kunnen verminderen. Er is echter een eenvoudige oplossing voor dit probleem.

Het advies is om eieren in hun originele verpakking te bewaren en ze achterin de koelkast te plaatsen waar de temperatuur het meest stabiel blijft.


Door je eieren op deze manier op te bergen, worden ze minder blootgesteld aan wisselende temperaturen, wat gunstig is voor hun houdbaarheid en bacteriegroei vermindert.


Ook al is het niet direct zichtbaar hoeveel eieren je nog hebt, het stabiliseren van de bewaartemperatuur heeft meer voordelen dan dit kleine nadeel.


Volgende keer, als je terugkomt van boodschappen doen en naar de koelkast loopt om je eieren weg te zetten, denk dan aan deze handige tips.


Een kleine aanpassing in de manier waarop je eieren bewaart, kan een groot verschil maken voor de versheid van je ontbijt. Volg deze eenvoudige stap om ervoor te zorgen dat je eieren zo lang mogelijk vers blijven.


1. Sinds mijn hele leven doe ik dit verkeerd.
2. De algemene aanname is dat het daar moet.
3. Het is hoog tijd dat ik hiermee stop.
4. Eerlijk gezegd, wist ik hier niets van.
5. Het is verbazingwekkend. Zo eenvoudig, maar het is nooit in me opgekomen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven