Moeilijke perioden voor Royce de Vries en zijn vrouw: ‘Het is zwaar’

WhatsApp Image 2024 04 16 at 184520jpg

In de podcast “30 MINUTEN RAUW” van Ruud de Wild deelt Royce de Vries openhartig over de blijvende invloed van het verlies van zijn vader, Peter R. de Vries.

Royce onthult dat hij nog steeds worstelt met slaapproblemen. “Er zijn periodes waarin slapen moeizaam gaat, hoewel ik niet uitsluitend afhankelijk ben van slaappillen voor mijn nachtrust.”

”Door wat er is gebeurd, ben ik gevoeliger geworden voor slaapproblemen en vind ik het soms lastig in slaap te vallen,” legt hij uit.

Hoewel het praten over zijn familie geen buitensporige emotionele belasting vormt, erkent hij wel het nut ervan in zijn rouwproces.

“Ik bespreek al ruim tweeënhalf jaar regelmatig mijn familie, deels uit noodzaak. Toch draagt het ook bij aan het verwerkingsproces van mijn verlies,” vertelt Royce.

Hij benadrukt echter het belang van het privé houden van bepaalde zaken.

Terugblikkend op de tijd na het verlies van zijn vader, merkt hij op dat hij emotioneler is geworden, een verandering die ook zijn vrouw Amanda heeft opgemerkt:

“We beleefden een leven vol feesten en plezier, maar dat is de afgelopen tweeënhalf jaar ingrijpend veranderd.” Royce deelt dat ze naast het publieke verlies ook privé uitdagingen hebben moeten aangaan.

Omgaan met verlies is zoals hij beschrijft niet eenvoudig: “Het is zwaar om iemand bij te staan die een dierbare heeft verloren.”

”Soms ben ik afgeleid en niet helemaal aanwezig, zoals wanneer Amanda iets vertelt en ik uit het raam staar.”

De openhartigheid van Royce in de podcast biedt inzicht in de diepgaande impact van het verlies op hem en de voortdurende invloed ervan op zijn dagelijks leven.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven