Wees gewaarschuwd als je een briefje van 50 onder je ruitwissers ziet zitten!

rwwjpg

Oplichters worden steeds slimmer in hun methoden om geld afhandig te maken. Nu Whatsapp-oplichting meer bekendheid krijgt, zijn ze genoodzaakt om andere tactieken te bedenken.

De politie waarschuwt nu voor een nieuwe oplichtingstechniek die draait om een briefje van 50 euro onder de ruitenwisser.

Hoewel velen denken dat het vinden van 50 euro onder hun ruitenwisser een geluksdag is, blijkt dit juist een valstrik te zijn.

Uitstappen om het geldbriefje te pakken is uiterst gevaarlijk, zo benadrukt de politie.

Criminelen plaatsen opzettelijk het geldbriefje onder de ruitenwisser om je te laten uitstappen.

Terwijl je het briefje pakt, kunnen ze je overmeesteren en vervolgens de auto stelen terwijl de sleutels nog in het contact zitten.

Deze oplichtingstruc begon in verschillende delen van Frankrijk maar verspreidt zich nu naar andere landen.

Slachtoffers zijn voornamelijk jongere en oudere bestuurders, en de diefstallen worden uitgevoerd door professionele criminele bendes.

De criminelen scannen het gebied en de bestuurders vooraf en kunnen bij het minste teken van gevaar vluchten, waardoor ze moeilijk te traceren zijn door de politie.

Het aantal autodiefstallen is de laatste jaren toegenomen. In 2023 werden 70.000 auto’s gestolen, tegenover 60.000 in 2012.

Bestuurders die veel de weg op gaan, moeten extra voorzichtig zijn en zich niet laten verleiden door 50 euro onder hun ruitenwissers.

Als je dit jaar naar Frankrijk op vakantie gaat, wees extra waakzaam om niet in deze nieuwe oplichtingstruc te vallen.

Die 50 euro lijkt opeens heel weinig als je je auto ziet verdwijnen.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven