S10 vertelt openhartig over meedoen aan het Songfestival: ‘Een plek waar van alles gebeurt’

WhatsApp Image 2024 05 15 at 080345jpeg

Er was niet alleen interesse vanuit onbekend Nederland, maar ook bekend Nederland was betrokken bij het Songfestival, een editie die in ons geheugen gegrift zal blijven.

Niet alleen Joost Klein, maar ook zangeres S10 deelt dat ze het zwaar heeft gehad tijdens haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2022.

Tijdens een interview voor de camera kreeg Stien de vraag of ze de situatie had gevolgd en wat haar mening was over de diskwalificatie van Joost Klein.

‘Ik vond het heel raar’, deelde de zangeres met de camera, en benadrukte dat het moeilijk voor haar is om er een standpunt over in te nemen gezien haar gebrek aan informatie.


Naar de mening van Stien is de druk die de deelnemers van het songfestival ervaren heel hoog, iets wat ze zelf ook heeft gevoeld tijdens haar deelname.


‘Ik ben zelf ook een beetje tegen de lamp gelopen toen ik terugkwam’ gaf Stien aan. Volgens haar wordt er veel van je verlangd, maar gelukkig had zij steun van de mensen om haar heen.


Stien benadrukt hoe belangrijk het is voor de deelnemers om een stevig vangnet te hebben.


Zij wijst erop dat er vele regels zijn voor het muziekspektakel, regels waar de deelnemers niet altijd blij mee zijn.


Ook Stien werd vaak gefilmd tegen haar wil. Dit wordt allemaal gedocumenteerd in de EO-productie over S10, getiteld ‘S10 – Dat het goed blijft gaan met mij’, die vanaf 22 mei te zien zal zijn op NPO Start.


De hele situatie rondom Joost klinkt haar niet vreemd in de oren!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven