De landelijke intocht van Sinterklaas komt dit jaar naar deze gemeente! Nog even wachten!

sint 1jpg

Op dit moment is het midden mei en de temperaturen zijn aangenaam, ondanks af en toe een buitje.

Nog even en dan breekt de zomer aan, waar velen van ons kunnen genieten van een vakantie, zowel in eigen land als daarbuiten.

De komende maanden zullen snel voorbij gaan en voordat we het weten is het december, de feestmaand waarin Sinterklaas ons land weer zal bezoeken.

Via omroep NTR is aangekondigd dat de landelijke Sinterklaasintocht dit jaar zal plaatsvinden in de Utrechtse gemeente Vijfheerenlanden.

Op zaterdag 16 november zal Sinterklaas voor het eerst arriveren in Vianen, een stad binnen de gemeente Vijfheerenlanden.

Omroep NTR zal de intocht live verslaan op NPO 3 vanaf 12:00 uur. Het Sinterklaasjournaal begint op maandag 11 november en wordt dagelijks uitgezonden om 18:00 uur.

Burgemeester Sjors Fröhlich van Vijfheerenlanden is enthousiast over het nieuws: “We zijn er trots op dat we Sinterklaas in onze gemeente mogen ontvangen. We vieren dit jaar ook ons vijfjarig bestaan,” aldus Fröhlich.

Sjors Fröhlich is vereerd dat Sinterklaas zijn verjaardag dit jaar in Vijfheerenlanden wil vieren met heel veel mensen.

“We zullen Sinterklaas een warm welkom geven in Vianen en hem laten zien waarom wij zo trots zijn op wat Vijfheerenlanden te bieden heeft. Het wordt een geweldige dag.”

De intocht van 2023 vond plaats in Gorinchem.

Deze gemeente kan al beginnen met de voorbereidingen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven