Recentelijk hebben velen opgemerkt dat chips niet meer de vertrouwde smaak lijken te hebben van vroeger. Geliefde snacks zoals Hamka’s, Doritos en Pombears lijken allemaal een transformatie te hebben doorgemaakt die de smaak heeft beïnvloed.
Maar wat is hier de reden van? De Snackspert, een bekende snack-expert in Nederland, deelt het antwoord in een video op TikTok.
“Ik heb eindelijk ontdekt wat er aan de hand is met de chips,” zo begint Eke Bosman, beter bekend als de Snackspert.
In zijn video legt hij uit waarom volgens hem veel chips minder smaakvol zijn geworden. De reden? De hoeveelheid zout die fabrikanten tegenwoordig in hun chips verwerken.
Bosman wijst op de website van chipsfabrikant Lay’s, waar dit probleem wordt toegelicht. Fabrikanten hebben namelijk de hoeveelheid zout in hun producten aanzienlijk verminderd.
Eerder hebben we al besproken waarom je moeilijk kunt stoppen na een paar chipjes. Misschien heb je gemerkt dat de chips nu minder zoutig smaken, en dat is inderdaad het geval.
1. Waarom wordt dit niet gewoon op de verpakkingen vermeld?
2. Het viel me ook op dat de smaak anders is, het is nu duidelijk waarom!
3. Het is enorm spijtig dat hier niet gewoon eerlijk over wordt gecommuniceerd.
4. Op deze manier worden we allemaal voor de gek gehouden.
5, Nu begrijp ik waarom de chips iets minder smaakvol zijn!