Het Eurovisie Songfestival verraste met het optreden van Israël!

WhatsApp Image 2024 05 11 at 221223jpg

In de finale van het Eurovisie Songfestival beleefde de Israëlische zangeres Eden Golan een achtbaan van emoties.

Ondanks haar krachtige vertolking van het nummer “Hurricane” werd ze zaterdagavond geconfronteerd met een negatieve respons vanuit het perscentrum, waar gefluit en boegeroep te horen waren.

Deze reacties waren minder prominent aanwezig in de live-uitzending door het overweldigende applaus op de achtergrond, maar de gespannen sfeer in de zaal was voelbaar.

Vooral bij het begin van haar optreden en tijdens het Hebreeuwse gedeelte aan het einde van het nummer leek het publiek heftig te reageren.

Dit was niet de eerste keer dat Golan tijdens dit festival met rumoer te maken kreeg; al tijdens de tweede halve finale en bij verschillende repetities was er sprake van onrust.


Ondanks haar onverstoorbaarheid, bleef Golan professioneel doorgaan met haar optreden.


Al maanden is de deelname van Israël aan het festival een omstreden onderwerp, vooral vanwege voortdurende conflicten in Gaza.


Dit heeft geleid tot verschillende protesten, niet alleen bij de songfestivallocatie, maar ook op andere locaties in Malmö, waar het festival van dit jaar plaatsvond.


Niets is wat het lijkt vandaag de dag….

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven