Met deze handige tips ruikt je kliko nooit meer naar vieze geuren en voorkom je maden!

WhatsApp Image 2024 05 07 at 154938jpg

Genieten van een zomerse maaltijd in de tuin is heerlijk, maar de warmere dagen kunnen ook onaangename verrassingen met zich meebrengen, zoals maden in je vuilnisbak.

Vele mensen hebben hier last van, vooral na een gezellige buitenmaaltijd, wanneer de overgebleven etensresten de vuilnisbak ingaan en de onaangename geur tegemoet komt.

Maar gelukkig zijn er effectieve manieren om deze ongenode gasten en de stank te bestrijden. Een handige tip is om krantenpapier te gebruiken om maden in je container te voorkomen.

Plaats eenvoudigweg wat kranten of papier op de bodem van je groene bak. Zo blijft de bak droger, waardoor maden minder snel tevoorschijn komen, aangezien maden gedijen in vochtige omgevingen.

Als je restjes vlees of vis over hebt, kun je deze inpakken in krantenpapier of stoppen in een biologisch afbreekbare zak voordat je ze weggooit. Dit voorkomt dat vliegen eitjes leggen en maden zich kunnen ontwikkelen. Een tip is om de deksel van je groene bak af en toe op een kier te laten staan, aangezien maden niet van licht houden.

Voor een effectieve aanpak kun je een panty met mottenballen in de vuilnisbak hangen, omdat de sterke geur maden op afstand houdt. Vergeet niet de panty te verwijderen voordat de bak geleegd wordt.

Indien je toch te maken krijgt met een overschot aan maden, kun je proberen klimop (Hedera) in de bak te gooien, aangezien dit giftig is voor maden.

Een krachtig middel tegen maden kan een mengsel van schoonmaakazijn met kokend water zijn. Giet dit mengsel in de container en houd de deksel gesloten om de warmte vast te houden, aangezien maden niet bestand zijn tegen het kokende water.

Er is een truc om een aangename geur in de vuilnisbak te krijgen en ook van maden af te komen: lavendel.

Om stank te vermijden, is het belangrijk om regelmatig de vuilnisbak schoon te maken met een hogedrukreiniger of tuinslang. Tijdens dit karweitje kunnen oude kleren van pas komen.

Zorg ervoor dat de vuilnisbak goed droog is na het schoonmaken. Om een extra frisse geur te behouden, gooi wat kruiden of waspoeder in de bak telkens als je afval weggooit.

Door bovenstaande adviezen op te volgen, is het mogelijk om de zomer door te brengen zonder last te hebben van maden of een stinkende vuilnisbak.

Waarom heeft niemand me dit ooit eerder gezegd!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven