Supermarkten in Nederland veranderen: Servicebalies gaan weg!

supm 1jpg

Binnenkort zullen vrijwel alle supermarkten in Nederland een interessante verandering ondergaan: de servicebalies zullen verdwijnen. Dit nieuws is afkomstig van NU.nl na een inventarisatie onder grote supermarktketens.

Op dit moment dienen servicebalies als afhaalpunt voor onder andere tabak en als locatie voor het retourneren van producten.

Met ingang van 1 juli treedt het nationale verbod op tabaksverkoop in werking, waardoor de verkoop van tabaksproducten niet meer mogelijk zal zijn bij deze balies.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Een vertegenwoordiger van Jumbo verklaart dat de servicebalie zonder tabaksverkoop ‘weinig relevantie’ meer heeft.

Daarom zullen deze balies worden verwijderd. Albert Heijn kiest ervoor om de servicebalie ook te verwijderen op een ‘geschikt moment’, zoals bij renovatie of herinrichting van een vestiging.

Alle supermarktketens zijn het erover eens dat het stoppen met de verkoop van tabak de finale beslissing is geweest voor het afschaffen van de servicebalie.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Ook supermarkt Dirk is gestopt met de verkoop van krasloten, na een periode van afnemende verkoop van postzegels en kranten.


Klanten die vragen hebben of producten willen retourneren, kunnen dit nog steeds doen bij de medewerkers bij de zelfscankassa’s.


Reacties op het nieuws zijn divers. Onder een post bij RTL Nieuws zijn er veel reacties van verontwaardigde klanten te vinden. Wat is jouw mening hierover? Laat het weten in de reacties!

1. Dit is de reden waarom de servicebalies gaan verdwijnen!

2. Alles lijkt te veranderen vandaag de dag!

3. Waar moeten klanten dan naar toe met hun vragen?

4. Belachelijk dat dit gaat verdwijnen.

5. Dit is de druppel voor heel veel supermarktketens!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven