Vrouw boos op grootouders die niet willen oppassen: ‘Ze moeten helpen’

gojpg

Op TikTok gaat momenteel een opvallende video viraal van Rachel, ook bekend als @rachonlife, die voor de nodige discussie zorgt.

In haar video uit Rachel haar onvrede over grootouders die trots zijn op hun kleinkinderen, maar zelden bereid zijn om op te passen.

Tegelijkertijd prijst ze grootouders die actief zijn betrokken bij het leven van hun kleinkinderen. Rachel, bekend om haar directe mening, bekritiseert grootouders die opscheppen over hun kleinkinderen maar niet de moeite nemen om echt deel te nemen aan hun leven.

Zij verklaart: “Ik wil praten over grootouders die zich zouden moeten schamen omdat ze weigeren tijd door te brengen met hun kleinkinderen, omdat ze denken dat het niet hun verplichting is.”

Rachel benadrukt dat haar kritiek gericht is op grootouders die klagen over het missen van hun kleinkinderen, maar zelf nooit de stap zetten om hen op te zoeken.

Volgens sommigen is het belangrijk dat grootouders een actieve rol vervullen in het leven van hun kleinkinderen. Zo zijn er situaties waarbij grootouders klagen over het gemis van hun kleinkinderen, maar zelf geen initiatief nemen om op bezoek te gaan. Anderen presenteren zich als fantastische grootouders, maar maken dit in de praktijk niet waar.

Een pleidooi online suggereert dat grootouders een belangrijke plaats innemen in het leven van hun kleinkinderen.

Het benadrukt dat grootouders die deze rol op zich willen nemen, zich ook daadwerkelijk naar dit gedrag moeten gedragen. Het gaat er niet om alleen informeel oppas te zijn, maar om actief betrokken te zijn in het leven van hun kleinkinderen.

Rachel heeft haar gezinsleven goed georganiseerd volgens haar bericht online. Ze spreekt met waardering over haar schoonouders en merkt op dat: “Mijn man en ik gaan op maandag naar therapie.”

”Wanneer mijn schoonouders langskomen, brengen ze de kinderen naar bed en zodra we terug zijn, zijn ze al vertrokken.”

Rachel benadrukt de waarde van de grootouderlijke steun: “Ze begrijpen dat mijn man, ondanks zijn 33 jaar, hun hulp nodig heeft en ze voelen zich verantwoordelijk om er voor hem te zijn.”

De video heeft verschillende reacties opgeroepen en sommige mensen herkennen zich in het verhaal van Rachel. Een reactie zegt: “Mijn moeder wil altijd dat ik mijn kinderen bij haar langs breng, terwijl ze in dezelfde straat woont.”

Iemand anders deelt: “Mijn ouders wonen slechts 30 minuten bij me vandaan, maar vinden het te veel gedoe om naar mijn huis te rijden om hun kleinkind te zien.”


Er is een discussie over de rol van grootouders in de opvoeding van kleinkinderen. Rachel deelt haar mening en zegt: “Deel uitmaken van het leven van kleinkinderen is iets anders dan ze opvoeden.”

@rachonlife Ahhhh lets see whose feathers are ruffled today. #rachonlife #millennialmom #boomergrandparents #unsolicitedmomadvice #relatablemomcontent ♬ original sound – rachel | mom stuff + lifestyle

1. Deze moeder haalt hard uit naar grootouders!
2. Haar video heeft heel veel reacties opgeleverd!
3. Grootouders moeten volgens haar een actieve rol spelen
4. Grootouders moeten zich als grootouders gedragen…
5. Deze moeder neemt geen blad voor de mond!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven