Grote terugroepactie gestart in Japan na vreemde ontdekking in witbrood

bakkerij 1jpg

Er is een aanzienlijke terugroepactie op gang gebracht door een vooraanstaande Japanse broodfabrikant, Pasco Shikishima Corporation, voor ongeveer 104.000 zakken van hun gesneden witbrood.

De reden voor deze actie is de ontdekking van resten van een zwarte rat in minstens twee broden, volgens berichtgeving van BBC News.

Het brood van Pasco is een veelgebruikte keuze in Japanse huishoudens en behoort tot de best verkopende broodmerken in het land.

Het bedrijf heeft niet aangegeven hoe de besmetting heeft kunnen gebeuren, maar heeft wel beloofd om de controles op kwaliteit aanzienlijk te verhogen om herhaling te voorkomen.

“We zetten alle zeilen bij om onze kwaliteitscontroles te versterken, zodat dit in de toekomst niet opnieuw zal voorkomen,” zo verklaarde Pasco.

Er zijn tot dusver geen meldingen ontvangen van ziektegevallen als gevolg van het geconsumeerde brood. Er wordt geuit de hoop dat dit zo zal blijven.


Het betreffende brood wordt eveneens geëxporteerd naar internationale markten, zoals de Verenigde Staten, China, Australië en Singapore. Het is onduidelijk of de terugroepactie ook invloed zal hebben op deze gebieden.


Deze terugroepactie valt op in een land waar voedselveiligheid doorgaans van een zeer hoog niveau is en voedselterugroepingen zeldzaam zijn.


In dit land, waar voedselveiligheid doorgaans van een hoog niveau is en voedselrecall-gebeurtenissen zeldzaam zijn, zijn recente incidenten, zoals honderden studenten in de Miyagi-prefectuur die ziek werden van bedorven melk en een kakkerlak in een rijstbal bij een Japanse vestiging van 7-Eleven vorig jaar, echter tekenen van toenemende bezorgdheid over voedselveiligheid in Japan.


Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven