Transvrouw is het zat: Ze wordt steeds verkeerd aangesproken!

tg 1jpg

Het hebben van een transgender identiteit betekent dat de genderidentiteit van iemand verschilt van de identiteit die hen bij de geboorte is toegekend.

In de maatschappij wordt er vaak gediscussieerd over de passende manier om een transgender persoon aan te spreken.

Stel bijvoorbeeld dat iemand als jongen is geboren en later vrouw wordt, dan is het wenselijk dat deze persoon met ‘mevrouw’ en ‘haar’ wordt aangesproken.

Tijdens de beginfase van de overgang kan het voorkomen dat niet iedereen erkent dat de persoon een vrouw is of dat men hen aanziet voor een man. Vooral wanneer de persoon nog steeds een lage stem heeft, kan dit problematisch zijn.

Als voorbeeld:

Dit is een testzin

Er is een persoon die bij de geboorte als jongen is geregistreerd en liever als ‘mevrouw’ wordt aangesproken.


Deze persoon wordt vaak onterecht ‘meneer’ genoemd, wat begrijpelijkerwijs tot grote frustratie leidt.


Ondanks dat degenen die deze persoon verkeerd aanspreken zich meestal verontschuldigen en dit waarschijnlijk uit gewoonte doen, raakt dit hen telkens.


Zij legt aan het personeel in eetgelegenheden uit dat deze situatie voor haar aanvoelt als ‘een mes in haar hart’, wat vaak resulteert in vroegtijdig vertrek uit het restaurant vanwege frustratie.

1. Toch wel pijnlijk om te zien in de video.
2. Deze persoon heeft er helemaal genoeg van.
3. De boodschap die deze persoon aan het bedienend personeel overbrengt, is duidelijk.
4. De beelden tonen pure frustratie.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven